Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Hobit má čtyřhodinový sestřih


ikona
KarelR
hobit
Fandovská verze se vrací ke kořenům. 

Ano, byla to jen otázka času. Všichni jsme věděli, že jakmile celý Hobit dorazí v rozumné kvalitě do fandovských počítačů, začne odsekávání balastu. Hlad po rozumně dlouhé verzi je totiž značný a jako první se diváky snaží zasytit osoba s přezdívkou tolkieneditor.

Ta Hobita sestříhala do zhruba čtyřhodinové verze, která se přísně drží knihy a jako hlavního hrdinu protěžuje Bilba. Zmizely veškeré nafukovací přídavky (žádný prolog, zlatá socha ani gandalfovská odbočka, Legolas má jen cameo atd.) a na jejich místo nastoupila sevřenější vyprávěcí struktura, která vás prequelem Pána prstenů protáhne za polovinu času.

 

Že vás tenhle experiment zajímá? Nic překvapivého, stejně jako to, že Warnery naopak příliš netěší. Zkrácený Hobit tak odevšad rychle mizí a nejlépe ho vystopujete přímo přes web autora. Zanechávám vás tedy s tímhle linkem a v diskuzi pak dejte vědět, zda jste se dostali až do cíle a jestli to stálo za to.

---

Vytáhni v hospodě: Ve všech šesti filmech ze Středozemě se objevili jen dva herci. Iana McKellena (Gandalf) byste zřejmě uhodli, trochu překvapivě ho ale dorovnává Cate Blanchett (Galadriel).

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace