Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší DVD a Blu-ray: Leden 2015


ikona
KarelR
blu-raydvd
V lednu jsme dostali soupeřící zabijáky, tajné agenty... a kuchaře! 

V zimě bývá o schůdná blůčka nouze, letos ale česká distribuce vykročila dost solidně. Na pulty obchodů totiž dorazil velmi rozmanitý žánrový mix, který sahá od akce po romantiku a od thrillerů k filmům o dospívání. Račte vybírat.

 

Equalizer
Vyšlo: 28. ledna 2015
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray), 538 Kč (Blu-ray ve Steelbooku)

Denzel Washington zase jednou v akční roli? Sem s tím! Charismatická hvězda si v Equalizerovi zahrála obyčejného samotáře, který si hledí svojí práce a to mu stačí ke štěstí. Když ale ruská mafie pocuchá jeho mladou kamarádku, brzy vyjde najevo, že kdysi makal pro vládu. A že toho ví o zabíjení víc než internet, což Antoine Fuqua přetavuje v konverzační drama s drtivými akčními záblesky. Že je pomalé a trochu nesoustředěné? Možná. Dokud ale Denzel rozdává rady nebo rány, dá se Equalizerovi odpustit ledacos. (7/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Chlapectví
Vyšlo: 14. ledna 2015
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Čerstvý držitel tři Zlatých glóbů se za pár týdnů porve o sošky nejcennější. Zatímco se ale řada oscarovek teprve blíží do českých kin, Chlapectví už sbírá nové diváky na modrých discích. Patříte mezi ně? Tak to se připravte na unikátní dospívací vyprávěnku, v níž se dvanáctileté natáčení přetavilo v typicky linklaterovskou podívanou. To znamená dobře vykreslené postavy, příjemné tempo a hlavně dialogy jako ze života. Zároveň sice přichází možná až příliš klidný zážitek, někdy to ale musí jít i bez rakovin a autonehod, no ne? (8/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Láska na kari
Vyšlo: 21. ledna 2015
Cena: 268 Kč (DVD)

Instatních feel-good pohádek není nikdy dost. Obzvlášť těch, ve kterých zarputilá majitelka restaurace Helen Mirren soupeří s kuchařskou rodinou z Indie. Že to už z premisy zní jako film Lasse Hallströma, režiséra Pravidel moštárny a Čokolády? To si pište, a i tentokrát se servíruje tradiční oddychová jednohubka, ve která se všichni mají dobře... protože je nečekají žádné pořádné výzvy. Jestli vám tyhle "bezpřekážkové" idylky vyhovují, není co řešit. Do budoucna by ale vážně nebylo od věci ubrat na sluníčku a přidat na testování. Ono pak dvě hodiny není moc o co hrát, i když se na to pořád kouká moc hezky. (6/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Nejhledanější muž
Vyšlo: 21. ledna 2015
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Poslední velká role Philipa Seymoura Hoffmana. A naštěstí stojí za to. Pokud vás někdy zajímalo, jak by vypadal James Bond po všech těch hektolitrech Martini, odpovědí je Hoffmanův hamburský agent, který v Nejhledanějším muži rozplétá teroristickou konspiraci. Pomocné ruce přitom rychle střídají klacky pod nohama, což nizozemský režisér snímá jako tu nejsyrovější depresi, kterou můžete ve špionážním světě zažít. Netypicky vyvedená žánrovka! (7/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Dále v lednu vyšlo: Dárce, Dřív než půjdu spát, Letadla 2: Hasiči a záchranáři, Let's Dance All In, (Ne)zadaní, Pod zemí, Transformers: Zánik, Zůstaň se mnou

Nashle v únoru.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace