Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší DVD a Blu-ray: Prosinec 2014


ikona
KarelR
blu-raydvd
Akce, sci-fi, fantasy a... německá komedie? 

Pokud jste o Vánocích rozdávali blůčka, rozhodně bylo z čeho vybírat. Konec roku byl na dobré filmy hodně bohatý (protože šly na trh všechny pecky z léta) a prosinec přinesl hned několik blockbusterových a komediálních jistot. Tady je tradiční retrospektiva.

 

22 Jump Street
Vyšlo: 10. prosince 2014
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray), 538 Kč (Blu-ray ve Steelbooku)

Lord a Miller loni vládli hned dvakrát. Lego příběh nesedl zdaleka všem, 22 Jump Street ale naštěstí bodoval o něco univerzálněji. Víceméně dodnes se řeší, který díl je lepší (za mě vede o chlup dvojka), v obou případech nicméně jde o nápadité komediální trefy, které nemohly vzniknout z blbějšího nápadu. Lord a Miller jsou ale v adaptování ptákovin docela mistři a Hill a Tatumem i napodruhé tvoří brilantně sehraný tým, který soustavně přebíhá z jedné ohromně zábavné situace do druhé. Pořád sice není úplně jasné, jak můžou nové Jump Streety fungovat. Nějakým zázrakem ale patří mezi komediální špičku posledních let a crossover s Muži v černém by vůbec nemusel být mimo... (9/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Fakjů pane učiteli
Vyšlo: 10. prosince 2014
Cena: 178 Kč (DVD)

Divácká základna Fakjů pane učiteli roste a roste! Ke konci roku se film dostal i ke Kocourovi a Hladovi, kteří se víceméně stydí za to, jak dobře se u něj bavili, a objevil se i v řadě čtenářských topek, což je pro malou německou komedii nebývalý úspěch. Jak to tenhle školácký outsider dokázal? Mimo dobrého scénáře, sympatického obsazení a luxusního soundtracku je na vině především boží český dabing, který film pravděpodobně zvedá o level výš. Vůbec tedy neuvažujte o originálním znění! (8/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Hercules
Vyšlo: 10. prosince 2014
Cena: 268 Kč (DVD), 538 Kč (3D Blu-ray + Blu-ray)

Z Hercula se nevyklubala houfně milovaná akční fantasy. Nejedná se totiž o vybroušený historický spektákt, nýbrž o pokoutný béčkový výplach, který si člověk rozhodně nepustí s rodiči. Naordinovat si ho s partou kamarádů ale vůbec není od věci, protože Rockovy prkenné hlášky opět stojí za to a Brett Ratner si pohlídal především obsazení a akci. To první vyloženě zastiňuje spoustu vznešenějších projektů, to druhé je potom dostatečně svižné a přehledné na to, abyste neotáčeli oči v sloup. Především v prodloužené eRkové verzi je tak Hercules fajnovou podívanou, která v průběhu let ještě překvapí hodně skeptických diváků. (7/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Pojedeme k moři
Vyšlo: 10. prosince 2014
Cena: 178 Kč (DVD)

Je Mádl český Ben Affleck, tj. lepší režisér než herec? Nemá smysl dělat ukvapené závěry, ale Pojedeme k moři je z té loňské úrody českých filmů jedno z největších překvapení. S citem napsaný scénář s živými replikami, co nešustí papírem, talentovaní dětští herci a především zajímavý koncept "filmu ve filmu", který umožňuje mnohé situace okomentovat hned z několika úhlů. Na filmu je vidět tzv. radost z tvorby. Snad to Mádlovi vydrží i do budoucna, protože se učebnicově popral s nečekaně náročným tématem, které se od dětských klukovin v závěrečném aktu zlomí do podstatně dramatičtější roviny, aniž by ztratilo drajv nebo šarm. A přitom stačilo, aby si Mádl prostě plivnul do dlaní, zajel si na jeden dva workshopy do zahraničí a prosadil odvážnější premisu. Příklady táhnou a mládí vpřed. Tak snad si česká kinematografie tyhle dvě přísloví konečně zapamatuje! (8/10) (imf)

Koupit na FilmGame.cz

 

Strážci Galaxie
Vyšlo: 3. prosince 2014
Cena: 358 Kč (DVD), 538 Kč (Blu-ray), 628 Kč (3D Blu-ray + Blu-ray ve Steelbooku)

Za marveláckým riskem, který se bohatě vyplatil, jsem se před pár dny ohlížel v Blu-ray recenzi. Samozřejmě se hned začalo debatovat o tom, jestli jsou marvelovky rozmanité nebo víceméně pořád stejné, o něco podstatnější je ale podle mě to, že jsou konstantně zábavné. Comicsové studio vytrvale osciluje kolem našlápnutého blockbusterového nadprůměru, což je vizitka, za kterou by jinde zaprodali vlastní babičku. A marvelácké odhodlaní je nejčitelnější zrovna u Strážců Galaxie, kteří nabídli zbrusu nové postavy a svět pod taktovkou velmi pochybného režiséra. Jestli tohle není důkaz, že se dá účinně zhmotnit i ten nejobskurnější comics, tak už nevím. (8/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Dále v prosinci vyšlo: Chraň nás od zlého, Expendables: Postradatelní 3, Lucy, Mikulášovy patálie na prázdninách, Očista: Anarchie, Sex Tape, Tři bratři, V oku tornáda, Želvy Ninja

Nashle u thrillerového ledna.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace