Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Vítězný Návrat blbýho a blbějšího, Interstellar válí v Asii


ikona
Cival
christopher nolaninterstellartržby
Kolik vydělal Carrey? A kolik milionů našel v hlubinách vesmíru McConaughey? 

Jsou zpátky a jsou ještě blbější. Bláznivá komedie s Jimem Carreym a Jeffem Danielsem, která byla ve své době velkým komediálním hitem a během let se stala žánrovou klasikou, se konečně dočkala regulérního sequelu. Přestože jsme viděli trapný prequel nebo Jeffa Danielse snažícího se vytěžit bokem roli mimoně, plnohodnotný comeback těchhle neuvěřitelných idiotů přišel až skoro dvacet let po premiéře jedničky.

TRŽBY FILMŮ JIMA CARREYHO

Návrat blbýho a blbějšího je podle ohlasů bohužel výrazně slabší než jednička, občas už opravdu přes fekální čáru, občas vyloženě trapný, jak jsme ostatně u bratrů Farrellyových zvyklí (Blbým a blbějším mimochodem debutovali, úroveň jejich komedií už ale pár let není zrovna valná). Otvírák za 38 milionů nicméně bude hodnocen pozitivně, protože komedie pořízená za nějakých čtyřicet mega se bude tlačit až ke stovce jen z Ameriky. A to je dlouhých dvacet let po uvedení superhitové jedničky, v situaci, kdy značka není v oběhu a Carreyho gumový ksicht už není na vrcholu popularity, solidní úspěch.

TRŽBY FILMŮ BRATRŮ FARRELLYOVÝCH

 

Dalších 36 milionů si připsal disneyovský supehrdinský animák Velká šestka. Big Hero 6 musí rychle vydělávat, protože už přespříští víkend vezmou kina útokem Tučňáci z Madagaskaru. To už ale bude mít své nastřádáno – na konto se totiž nasypalo už 111 melounů, další desítky milionů se pak jistě přihrnou z dalších kontinentů, na které Velká šestka ve filmu vědomě pomrkává (ano, hlavně na Asii).

Celosvětovou kinoudálostí je i Nolanův Interstellar, který přidal z bronzové příčky 29 milionů při střídmých třetinových propadech a blíží se americkému kilu. Imponující jsou ale jeho zisky ze zbytku světa, když hlavně v Asii těžce drtí pokladny (jen z Číny přiteče sto mega), takže na úhrnné výsledky se rozhodně nebude špatně koukat. Aktuálně Nolanův sci-fi opus hlásí 224 milionů ze zbytku světa a tedy v globálu náramných 321 mega.

 

Čtvrtá pozice patří černošskému dramatu Beyond the Lights, které odstartovalo se šesti a půl miliony z osmnácti stovek kin. Nám se zdá nevýznamné, proto u nás nemá ani profil, američtí kritici film ale docela dost chválí… což vysvětluje, proč na rozdíl od nejrůznějších rozjívených černošských sraček, nemá kdovíjak vysoké zisky.

Po čtyřech milionech si připočetli Zmizelá, která americké zisky vytáhla už na impozantních 152 mega, a feel-good nezávislák St.Vincent.

Do desítky se vešlo ještě válečné Fury s Bradem Pittem (snímek s českým názvem Železná srdce má na kontě zatím 127 milionů celosvětově), povedené temné drama Nightcrawler, hororová Ouija a velebená Iñárrituova novinka Birdman, která zatím nalezla do osmi stovek kin, z nichž vytěžila o víkendu dva a půl milionu.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden znovu zmasakrují kina Hunger Games. Bude tahle young-adult podívaná opět nejúspěšnějším titulem roku? Vypadá to tak. Dvojka totiž nastřádala v Americe 424 milionů, dosud nejúspěšnější Strážci Galaxie přitom přisypali milionů „pouze“ 330.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace