Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Warcraft a jeho hrdinové


ikona
Mr. Hlad
warcraft
Jaké hrdiny a záporáky máme čekat v adaptaci kultovní herní fantasy? A komu budete fandit?  

Filmový Warcraft by se měl v kinech objevit v březnu 2016, zatím ale o něm moc konkrétních informací nebylo. Sice už se ví, kdo se v něm objeví a že za kamerou bude Duncan Jones, ale příběh jako takový drží tvůrci pod pokličkou. Prozradili jen to, že máme čekat zápletku vycházející ze strategií a ne z populární onlineovky. Dává to smysl, je jednodušší napoprvé představiti lidi z Aliance a orčí Hordy, ukázat divákům svět a nechat dvě armády, aby se pořádně seřezaly, než cpát lidem desítky charakterů, v nichž budou mít bordel. Pokud chce mít Blizzar z Warcraftu sérii, je důležité, aby se povedl start. A ten nesmí být přeplácaný.

Teď ovšem tvůrci prozradili, že jejich film dá stejně prostoru lidem i jejich protivníkům a že rozhodně nebude černobílý. I zelený, zubatí a všehovšudy totálně hnusní orci si totiž zaslouží držet palce. Každá strana bude zkrátka mít své světlé i temné stránky, podobně jako třeba v letošním Úsvitu planety opic. A víme už něco i o hrdinech. Lidem bude šéfovat král a šéf Aliance sdružené pod vlajkou města Stormwind Llane Wrynn s tváří Dominica Coopera. Ještě důležitější ale možná bude Anduin Lothar, válečný hrdina, který kvůli válce přišel o vše, co mu bylo drahé. Toho si zahraje Travis Fimmel ze seriálových Vikingů. Ben Foster se o své roli prokecl už před pár měsíci, takže víme, že ho čeká postava mocného čaroděje Medivha a kouzlit bude i Ben Schnetzer, jehož uvidíme jako talentovaného mága Khadgara. Pak je tu Ruth Negga ze seriálového Luthera, ta bude královou láskou a poradkyní jménem Lady Taria a Paula Patton se chystá na Garonu, solidní drsňačku s jedním hodně velkým dilematem, která se bude muset rozhodnout, ke komu vlastně patří.

Orčí strana se může pochlubit Tobym Kebbelem, jenž si letos zahrál i zlého opičáka Kobu v Úsvitu planety opic, a te%d ho uvidíme i jako záporáka ve Fantastické čtyřce. Tady ho čeká orčí náčelník a šéf klanu Frostwolf Durotan, jenž se nerve kvůli slávě, ale chce ochránit svou rodinu a nejbližší. Rob Kazinski z Pacific Rim se pak objeví v roli jeho přítele a bojovníka Orgrima, jenž je osudem předurčen k tomu, aby vládl legendární zbraní jménem Doomhammer. Veterán z Highlandera a Hvězdné pěchoty Clancy Brown se pak zhostí Blackhanda, gigantického a nebezpečného válečníka přezdívaného Ničitel. A pak tu máme absolutního orčího vládce Gul’dana, jehož tělo i duše jsou prolezlé temnou magií, kterou ani on sám pořádně neovládá. O něj se na plátně postará Daniel Wu.

Znalci Warcraftu si asi udělají obrázek o tom, kdo je kdo a co nás čeká, my ostatní musíme věřit, že Jones zvládne s těmihle hrdiny odvyprávět pořádné fantasy dobrodružství. Zatím to ale vypadá, že by se mu to povést mohlo.

--- 

Vytáhni v hospodě: O zfilmování Warcraftu před lety usiloval i Uwe Boll, ale Paul Sams z Blizzardu mu řekl „:Nemáme v plánu prodávat filmová práva, vám ne. Hlavně vám ne!“ Dobrá práce.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace