Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Ang Lee a skutečná tvář války


ikona
Mr. Hlad
ang lee
Držitel Oscara a jeden z nejvšestrannějších režisérů se motá kolem potenciálně oscarové látky 

Režisér Ang Lee umí natočit cokoliv a je celkem fuk, jestli se mu zrovna na stole válí scénář ke comicsovce, historické podívané, westernu, komornímu dramatu nebo příběhu o dvou kovbojích objevujících svou sexualitu. Své schopnosti potvrdil v Pí a jeho život, za nějž získal Oscara, a od té doby si vybírá nový projekt. Teď krouží kolem materiálu, který by ho mohl opět dostat do blízkosti plešounů. Ang Lee totiž možná natočí adaptaci knihy Bena Fountaina Billy Lynn's Long Halftime Walk.

Ta se odehrává v době, kdy Američané bojovali v Iráku, na bojiště se však pravděpodobně podíváme jen minimálně. Hlavní část knihy se odehrává v Texasu, kam přijeli členové jednotky Bravo, aby zapózovali novinářům, vyfotili se s lidmi na ulici a vůbec ukázali, jací jsou v armádě hrdinové. Teď míří na obří stadion Texas Stadium, kde na ně čekají tisíce fandů a chtějí jim zatleskat. Problém je však v tom, že hrdinové zas až takoví hrdinové nejsou a o tom, jak válka skutečně vypadá, ví své. A rozhodně to není takové, jak si lidé někde v Texasu myslí. Scénář sepsal Simon Beaufoy, autor 127 hodin a Milionáře z chatrče, a Leemu, který vždycky uměl na plátně pracovat s charaktery, by podobná látka rozhodně mohla sednout.

--- 

Vytáhni v hospodě: Připomeňte si příspěvěk Anga Leeho do série reklam Hire na BMW. Tady máte jeho kraťas Chosen.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace