Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Strážci zdolali další metu, kinům vládne násilník Elba


ikona
Cival
guardians of galaxyguardians of the galaxytržby
Když chlap mlátí ženskou, lidi mu sypou peníze... 

Konečně nový vedoucí! Že to ale sakramentsky dlouho trvalo... Nakonec jsme se ovšem dočkali výrazného osvěžení v kasovním žebříčku. Zapříčinil se o něj thriller No Good Deed s 24,5 miliony dolarů utrženými během prvního víkendu v distribuci. Idris Elba tu hraje naštvaného mukla, který rád terorizuje nebohé ženštiny. A tentokrát si vyšlápne na Taraji P. Henson. Jednoduché drama obě zmíněné černošské herecké persóny i spoluprodukovaly, takže si můžou mnout ruce, že se jejich dílo s třináctimilionovým rozpočtem bez problémů zaplatí už z kin.

Suverénní vítězství No Good Deed je ale zajímavé i díky tomu, že film byl nasazen pouze do 2175 kin (tedy o třetinu menší pokrytí, než na jaké jsme zvyklí u áčkových titulů; velké blockbustery dostávají do vínku rovnou čtyři tisícovky kin), navíc ho brutálně strhali kritici: Když má snímek jen 12% pozitivních recenzí, při dehonestujícím ratingu 3,2 z 10, obvykle chcípne poníženě někde v koutě, jako totální propadák. Ne tak No Good Deed. Jednak ho tvůrci prozřetelně zas tolika novinářům a blogerům nepustili, film navíc výrazně podržela afroamerická část publika. Díky tomu si nenápadný thriller nahrabe v Americe šedesát milionů.

Stříbro připadlo rodinnému dojáku Dolphin Tale 2. Blankytně modrá selanka, kterou jste mohli napoprvé na českých DVDčkách zachytit pod názvem Můj přítel delfín, před třemi lety utržila přes sedmdesát milionů. Tentokrát to tolik nebude. Vrátili se sice Morgan Freeman i Ashley Judd, stačilo to ale jen na šestnáctimilionový otvírák a vyhlídky na americkou padesátku. Warneři na tomhle pokračování v úhrnu určitě neprodělají, při jeho výrobě ale zajisté doufali, že je značka zajetá o řád lépe.

Naopak naprosto etablovaným brandem už jsou Strážci Galaxie: Díky dalším osmi milionům chrabře přelezli hranici 300 milionů dolarů a nebýt blížící se trojky Hunger Games, jistojistě by se stali nejúspěšnějším bijákem roku na americkém území. Což je prostě kulervoucí výsledek. Marvel si může gratulovat.

NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ FILMY ROKU 2014 V AMERICKÝCH KINECH

Další čtyři filmy si připsaly po čtyřech milionech: Želvy ninja hlásí už 319 mega celosvětově, Falešní poldové se v rámci stejné tabulky tlačí ke stovce, romance Zůstaň se mnou má globálně zatím šedesátku, ale na kilo se určitě taky postupně vytáhne.

Za pozornost ale stojí skromný debut dramatu The Drop aka Špinavý prachy na šesté pozici. Zmíněné čtyři miliony nejsou ani z osmi stovek kin kdovíjaké terno, nás ale těší hlavně to, že i tato nová adaptace knižní předlohy Dennise Lehanea (Gone Baby Gone, Tajemná řeka) se podle ohlasů moc povedla. Celých 88% recenzí je pozitivních, takže zámořský debut belgického režiséra Michaela R. Roskama (nominace na Oscara za Býčí šíji), v němž Tom Hardy hladí štěňátka a přizvukuje mu nebožtík James Gandolfini, zjevně vyšel nad očekávání.

Do desítky se vešel ještě agentský The November Man, slabé sci-fi Dárce a pohodová Láska na kari.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden jsme zvědaví na uvedení nového Neesonova thrilleru A Walk Among the Tombstones a velmi chváleného (!) mrožího hororu Kevina Smithe Tusk. Víc peněz by ale měla vydělávat oddychovka od Shawna Levyho Co by kdyby a povedená young-adult sci-fi fantasy Labyrint: Útěk.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (7)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace