Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rodriguez znovu padl: Sin City 2 totálně vyhořelo!


ikona
Cival
sin citytržby
Jedna oblíbená comicsárna je nejúspěšnějším filmem léta. Sin City to ale není... 

Srpen zvedá letošnímu létu kasovní reputaci. A mohl to zvládnout ještě o řád lépe, kdyby se alespoň trochu dobře vedlo druhému Sin City. Jenže návrat do hříšného města vůbec nevyšel a zařadil se mezi comicsárny, které z ekonomicky nejatraktivnějšího segmentu současné filmové produkce nezvládly vylámat jakkoliv důstojnější částku.

První Sin City přitom utržilo ve světových kinech 150 milionů dolarů a pro řadu diváků (jimž v redakci ovšem pořád tak nějak nerozumíme) se stalo nesmírnou comicsovou stylovkou. Jenže to bylo před devíti lety. Před DEVÍTI LETY! Koho doprdele napadne vracet se k úspěšné značce po devíti letech? Asi jen takového člověka, jenž je považován za boha nízkorozpočtové vynalézavosti a béčkové estetiky, a pak utopí své schopnosti u Žraločáka, Lávovky, Prcků nebo Machete 2.

Ano, Robert Rodriguez odkládal dvojku tak dlouho, až mu do ní nepřišla Angelina Jolie, ani žádná jiná hvězda s podobně silným komerčním tahem. Až přehrocená černobílá estetika přestala kohokoliv dojímat. Až se Jessica Alba stala maminou a její striptýzové radovánky už nikoho do kolen (a na záchod) neposílají. Až umřel Michael Clarke Duncan a díky Spiritovi skonala i aura geniality Franka Millera. Až zkrátka druhé Sin City nikoho nezajímá… a za první víkend kvůli tomu utržilo hanebných šest milionů. Při průměrných recenzích se z tohohle průšvihu podaří v Americe vylámat necelých patnáct mega, pětkrát míň než u jedničky. Fail!

První místo tak mohli po dvoutýdenní pauze znovu uchvátit Strážci Galaxie. Oblíbená comicsová týmovka si polepšila o sedmnáct milionů a hlásí čtvrtmiliardu jen z Ameriky. I takováhle skromná suma stačí při slabší výtěžnosti letošních blockbusterů na uchvácení pozice nejvýdělečnějšího letního bijáku na domácí půdě – a to i před Transformery, X-Meny nebo Spider-Manem.

Ano, můžeme si povídat o klasické marvelovské šablonce, ale je jednoduše pozitivní, že se zvládla takhle parádně chytnout dosud neviděná, tedy „originální“ týmovka se zbrusu novými hrdiny a posadit na zadek všechny ty hřmotné sequely. Lidi jsou ochotni zajít i na něco neotřelejšího – zvlášť když to něco umí bavit tak dobře jako hláškující mýval a ta zelená čubka.

Stříbrná pozice patří Želvám ninja, které jsou další producentskou trefou Michaela Baye. Z Ameriky vytáhli zelení hrdinové už 146 mega a další kilo už stihlo připlout z ostatních kontinentů, takže tahle rodinná oddychovka prostě musí dostat rychle další díl.

Šestnáct milionů si pak připsala i nejúspěšnější premiéra víkendu, totiž romance If I Stay aka Zůstaň se mnou. Další adaptace fatální knižní romance o osudové lásce, která snad i smrt překoná, přinesla do poloprázdné warnerovské peněženky šestnáct milionů. Solidní start. Recenze jsou sice průměrné, ale diváci jsou spokojeni, takže Chloe „Hit-Girl“ Moretz má ve filmografii další slušný zápis.

Dlouhodobější divácké přízni se těší bláznivá komedie Falešní poldové. Při sedmnáctimilionovém rozpočtu je jejích průběžných 45 mega velmi pozitivním počinem. O to víc znejistí odsun české premiéry až na listopad.

Páté místo obsadilo sportovní drama When the Game Stands Tall s Jimem Caviezelem. Devět milionů není kdovíco ani na poměry filmů o americkém fotbale, podprůměrný otvírák ale plně odpovídá nevýraznému filmu a slabé kampani.

Do desítky se pak kromě Sin City 2 vešel ještě matný Dárce, neúspěšní Expendables 3, feel-good Láska na kari a nikterak objevný katastrofický snímek V oku tornáda.

Kompletní žebříček tržeb zde.

O posledním víkendu letní sezóny zkusí nějaké peníze vydělat Brosnanův akčňák The November Man a thriller As Above/So Below.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace