Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kdo natočí potterovská Fantastická zvířata?


ikona
KarelR
david yatesfantastic beasts and where to find themharry potter
Cuarón? Columbus? Newell? Těsně vedle... 

Když se před nedávnem spekulovalo o tom, že by mohl potterovský skoro-prequel Fantastická zvířata a kde je najít natočit Alfonso Cuarón, znělo to jako celkem dobrý nápad. Mexický režisér ale nabídku na režii rychle odmítl, načež Warneři očividně nezačali hledat nějaké mimostudiové talenty. Místo toho se rovnou vrhli ke druhému jménu na seznamu jistot, kde našli...

... Davida Yatese. Ano, stejně jako se Peter Jackson nakonec vrátil do Středozemě, vrátí se (v případě prakticky jisté dohody) do důvěrně známého světa i Yates. Určitě si dobře pamatujete, že britský režisér dohlédl na poslední čtyři díly potterovské ságy. Nové ho pak čeká New York na začátku 20. století a magizoolog Mlok Scamander, od kterého si Harry jednou přečte slavnou učebnici.

 

Jakkoliv je Yatesův návrat vlastně fajn, názorně ukazuje, jak moc se u Warnerů bojí změn. Jistě, Hobita měl původně režírovat Guillermo del Toro. Jenže nakonec z toho byl třikrát Jackson, teď nejspíš dostaneme třikrát Yatese a jejich comicsovky od DC na tom nejsou o nic rozmanitěji. Muž z oceli od Zacka Snydera, Batman v Superman: Dawn of Justice od Zacka Snydera, Justice League od... ano, Zacka Snydera.

Zatímco se třeba marvelovky nebo nadcházejících Star Wars snaží o cpaní velkých peněz různým tvůrcům (a často i mění režiséra u zajeté značky - viz sedmé Star Wars od J. J. Abramse a osmé od Riana Johnsona), u Warner Bros. něco takového dělají jen zřídkakdy. Což jim sice nemůžeme mít vyloženě za zlé, jak ale ukázaly dosavadní Hobiti, někdy by to vážně chtělo trochu svěžího přístupu...

 

Fantastická zvířata nicméně pořád mohou dopadnout skvěle (Yates potterovky zvládal a scénář píše sama Rowlingová) a uvidíme je 18. listopadu 2016. Tedy v případě, že Yates bleskurychle dokončí svého Tarzana, který bude mít premiéru 1. července 2016. Ano, už se natáčí. Stejně to ale vypadá na dost nemožný úkol.

---

Vytáhni v hospodě: Nedávno jsem koukal na Potomky lidí (pořád jsou geniální) a hlavou mi stále probleskávala jedna myšlenka. Filmová adaptace The Last of Us potřebuje Cuaróna!

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (13)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace