Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Lauren Bacall 1924-2014


ikona
Mr. Hlad
rip
Legendární herečka a hvězda nejen filmů žánru noir zemřela v devětaosmdesáti letech 

Tohle je nějaký blbý týden. A to jsme teprve v jeho půlce. Včera svět zaskočila zpráva, že zemřel Robin Williams, dnes nás v devětaosmdesáti opustila legendární Lauren Bacall, kterou skolila mrtvice. Herečka, která byla sex symbolem, se však nechlubila jen půvabnou tváří, ale i sakra velkým hereckým talentem a žánr filmů noir by bez ní byl poloviční. Začínala v roce 1944 vedle Humphreyho Bogarta v detektivce Mít a nemít a spolu se sešli i o dva roky později v Hlubokém spánku. Evidentně si sedli, protože o rok později se vzali a byli spolu dvanáct let, až do Bogartovy smrti. Stihli si spolu zahrát i v další klasice Key Largo.

Neflákala se ale ani později, když už žánr noir nebyl tak populární. Zahrála si v detektivce s Paulem Newmanem Harper, vedle Johna Wayna ve westernu Střelec, objevila se v příbězích natočených podle románů Agathy Christie Vražda v Orient Expresu a Schůzka se smrtí a později například v oscarovce Misery nechce zemřít, romanci Dvě tváře lásky nebo Van Trierových filmech Dogville a Manderlay. Na Oscara to nikdy nedotáhla, ale v roce 2010 jí akademie dala toho čestného. A to se taky počítá. Jejích černobílých pecek, které jsou starší než vaši rodiče, se rozhodně nebojte. Charisma Lauren Bacall totiž pořád funguje úžasně.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace