Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Bay znovu boduje: Z Želv ninja je obrovský hit!


ikona
Cival
tržbyželvy ninja
Legenda se triumfálně vrátila... 

Řekněme si to na rovinu: Točí sračky, ale vydělává neskutečné peníze! Michaelu Bayovi jednoznačně patří letošní léto. Jako režisér dotáhl čtvrté Transformery k pozici jediné mocné blockbusterové jistoty sezóny a tedy i k miliardě dolarů. Pak se mohl z pozice producenta kochat tím, jak sequel Očisty střádá víc jak sedminásobek svého rozpočtu jen z Ameriky. No a aby toho nebylo málo, podařilo se producentu Bayovi ukočírovat i reboot Želv ninja.

Hraný návrat legendy, v níž jsou želváci poprvé kompletně CGI, je podle amerických kritiků naprosto nudnou slátaninou. Jenže tahle bída má neskutečnou kasovní páru, jak vidno z 65 milionů dolarů utržených o prvním víkendu v kinech! Režisér Jonathan Liebesman sice potvrdil pověst packala a Megan Fox se ani tentokrát neprocpe mezi uchazečky o Oscara, klasická značka se ale zvládla vrátit opravdu velkolepě a je z toho čtvrtý největší srpnový otvírák historie.

NEJVYŠŠÍ SRPNOVÉ OTVÍRÁKY HISTORIE

Akčňák pro celou rodinu o Michelangeovi, Leonardovi, Rafaelovi, Donatellovi, Třískovi, Trhačovi a reportérce April O’Neilové se skvěle chytil. Jen v Americe utrží skoro sto padesát milionů dolarů, což je impozantní výsledek. Ninja korytnačky jsou navíc populární i na dalších kontinentech, takže peníze se budou sypat ve velkém odevšad a my se už v červnu 2016 dočkáme druhého dílu. Proto smekáme krunýře.

TRŽBY FILMŮ O ŽELVÁCH NINJA

Ještě lépe se samozřejmě daří Strážcům Galaxie. Marvelovská týmovka o druhém víkendu klesla o 56% na úctyhodných 41 milionů, což je po Legu druhá nejvyšší suma, jakou některý z letošních blockbusterů utržil o svém druhém víkendu v distribuci. Během deseti dnů promítání vytáhli Strážci z peněženek Američanů 175 mega, dalších 137 už přiteklo ze zbytku světa. Rozhodně to ale pro tuhle comicsovou pohodu, která se po zásluze dočká sequelu, není konečná. Přízeň publika chvíli vytrvá.

NEJVYŠŠÍ TRŽBY O DRUHÝCH VÍKENDECH

Bronzová příčka pro katastrofický thriller V oku tornáda a osmnáctimilionové tržby jsou maximem, který šlo od téhle podivné produkce očekávat. Slabý návrat do končin, kde nás před dvaceti lety výborně bavil hitový Twister, neoslnil ani po komerční stránce – přitom o něj Warneři nadstandardně pečovali. Jak by taky ne, když jim v rámci jejich výjimečně slabé letní nadílky zbyl tenhle nevýrazný snímek jako jediné želízko vedle Godzilly (sci-fi Jupiter vychází bylo, jak známo, odsunuto až na únor 2015). Padesátimilionové tržby V oku tornáda každopádně účetní do extáze nepřivedou.

Neýrazný jedenáctimilionový otvírák si připsala Láska na kari aka The Hundred-Foot Journey. Lasse Hallström není kdovíjaký hitmaker a jeho novinku neprovází ani nějaká extrovní reputace nebo mohutná kampaň, tržby z prvního víkendu ve dvou tisícovkách kin ale ničím neoslní.

To Lucy už zvládla oslnit dávno. Jen z Ameriky už vytěžila nadpozemsky mocná Scarlett Johansson 97 milionů, což je prostě pecka.

Naopak naprostou pohromou skončilo uvedení pátého dílu Let’s Dance. Velkorysé finále série s původním názvem Step Up All In si vytančilo hanebných šest milionů, což je na poměry značky, která zmákla i dvacetimilionové otvíráky, velká bída. I tenhle díl budou zachraňovat výnosy ze zbytku světa. Globálních 150 melounů, jež urvaly dvojka, trojka i čtyřka, tu ale tentokrát nehrozí.

TRŽBY FILMŮ ZE SÉRIE LET'S DANCE

 

Do desítky se vešel ještě Hercules, jenž ze světových kin zatím vyválčil 135 milionů. Za ním je hudební retro Get On Up, půlmiliardový sequel Opic a druhá Letadla.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden se sympatická bláznivá komedie Falešní poldové postaví dystopickému Dárci. A mezitím se Expendables 3 pokusí odvrátit warezovou katastrofu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace