Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Transformeři dál drtí světová kina, novinky nestačily


ikona
Cival
transformerstransformers 4tržby
Baye v létě nikdo nezabrzdí... 

Víkend okolo Dne nezávislosti se obešel bez premiéry velkého blockbusteru. Jak by ne, když se vědělo, že většinu popcornu znovu sežerou Bayovi čtvrtí Transformeři. Jejich zisky sice spadly o celých 63% na 37 milionů, díky tučným všednodenním tržbám a silnému odpichu ale hlásí z Ameriky už 175 mega.

Tady nicméně rekordní robotí výnosy nečekejme. Transformeři se ve své domovině nadřou na čtvrtmiliardu, ohromný balík ale zvládnou vydolovat z ostatních kontinentů – zejména díky povolenému čínskému dopingu vytáhli plecháči ze zbytku světa už 400 milionů dolarů, což je hnedle posouvá na průběžné páté místo letošního kasovního žebříčku.

AMERICKÉ I SVĚTOVÉ TRŽBY TRANSFORMEŘÍCH BIJÁKŮ

V něm nakonec nebude tak vysoko, jak se asi čekalo, bláznivá komedie Tammy s Melissou McCarthy. Korpulentní srandistku zámořští diváci milují, tentokrát se s ní ale stomilionový trhák neurodí. Buranská látka, která to od kritiků celkem schytala, si totiž o víkendu připsala 21 milionů a celkově odstartovala s 33 miliony z prvních pěti dnů promítání.

S ohledem na fakt, že tady se nová komediální klasika nezhmotnila a diváci nejsou u vytržení, to tentokrát na kdovíjakou trvalku nevypadá. Jenže Warneři tenhle kousek pořídili bratru za 20 milionů dolarů, kteroužto sumu film určitě překoná minimálně trojnásobně. Takže výdělek je loženej.

Necelých deset milionů si na bronzové příčce připočetl veleúspěšný a jaksepatří povedený komediální sequel 22 Jump Street. Celosvětově už nasbíral 228 milionů dolarů, takže velká trefa.

Až na čtvrté pozici se uvedl horor Chraň nás od zlého. Režisér hitovek Sinister a V moci ďábla Scott Derrickson své kasovní trefy znovu nezopakoval - víkendových 9,7 milionu a patnáct mega z prvních pěti dní promítání jsou zklamáním. Chraň nás od zlého totiž toužilo být hororovým zlatým dolem tohoto léta. A to se nestalo. Podle ohlasů navíc film nestojí za moc. Tedy dvojnásobná škoda.

Jak vycvičit draka 2 si na páté pozici přepočítává 140 milionů, což není věru mnoho. O dvanáct milionů vyšší suma už ale přitekla ze zbytku světa, takže pohled na konto je trochu veselejší.

Šestou příčku pak okupuje třetí novinka týdne, rovněž poněkud neprůrazná, a to Earth to Echo. Sympaticky vyhlížející found-footage snímek o dětech a potvůrce z vesmíru, v jehož trailerech velmi mile fungují reminiscence na E.T.ho a osmdesátková dobrodružství s omladinou, kdovíjak nezaujal, když si připsal třináct milionů za prvních pět dní. Štěstí, že stejně vysoký byl i jeho rozpočet. Vetchá trailerová kampaň a menší síla distribuční společnosti Relativity se nicméně projevily – Disney by z téhle jednohubky asi zvládl udělat větší událost.

Do desítky se vešlo ještě šestisetmilionové Maleficent, matný muzikál Jersey Boys, ansámblová romantické komedie Think Like a Man Too a sci-fi pecka Na hraně zítřka, která to americké kilo těsně nedá (v globálu nicméně solidních 339 milionů).

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden si multiplexy podmaní Úsvit planety opic, zvědaví ale budeme i na čísla laskominy Chlapectví, jež se představí v pár sálech.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (22)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace