Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší DVD a Blu-ray: Červen 2014


ikona
KarelR
blu-raydvd
Sejme víc lidí Mark Wahlberg nebo Robocop? 

Blůčkový červenec víceméně pokrývá únor v českých kinech. Během toho se letos urodila překvapivě hutná dávka zajímavých filmů, z tuhé zimy se tak po explozivním létě a oscarovém podzimu stává další velký trh. Jen tak dál!

 

Lego příběh
Vyšlo: 18. června 2014
Cena: 268 Kč (DVD), 539 Kč (Blu-ray), 628 Kč (3D Blu-ray)

Snad už poslední zastávka u Lego příběhu před tím, než se pokusí zasáhnout do zúčtování o nejlepší filmy roku. Pořád dokola omílat, jak je tahle stavebnicová exploze nápaditosti super, jí totiž zase tolik neprospívá. Proč? Rychlopalný humor Phila Lorda a Chrise Millera přeci jen nemusí sednout úplně každému. A rozjuchaná roztomilost celého konceptu také není zrovna všestranně vítaná, ačkoliv bych dal ruku do ohně za to, že s klidem okouzlí velkou část vstřícné populace. Že na vás teda rozhodně nefunguje? Mno, co se dá dělat. Za mě každopádně pořád absolutní hodnocení, jež jsem se podruhé snažil obhájit v Blu-ray recenzi. Takže čtěte nebo nechte bejt... (10/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Na život a na smrt
Vyšlo: 3. června 2014
Cena: 178 Kč (DVD)

Jestli vás pořád ještě vytáčí, že jsou filmy Petera Berga patetické až na kost, tak se Na život a na smrt vyhněte velkým obloukem. Příběh čtyř vojáků, kteří musí v obklíčení rozstřílet hordu nepřátel, totiž není zrovna podprahovou záležitostí. Nejnovější přírůstek do subžánru "američtí borci ftw" ale všem ostatním naservíruje očekávanou dávku neochvějného hrdinství a brutální akce, u níž se tají dech nejen proto, že víceméně odpovídá skutečným událostem. Připravte tedy své smysly na hodně průstřelů a zlámaných kostí a hurá na bojiště! (7/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Prodloužený víkend
Vyšlo: 11. června 2014
Cena: 358 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Debilní červená knihovna nebo citlivě natočené retro? Prodloužený víkend vzbuzuje dost odlišné reakce a těžko se tomu divit. I když tu ale kdysi progresivní Jason Reitman očividně plýtvá talentem, já vidím povedené maloměšťácké drama, kterých by kina klidně unesla víc. Příběh uniklého trestance, jenž znovu probudí k životu rozvedenou matku, sice moc nezapadá mezi cool filmy, které Reitman točil doposud. Jako experiment, jestli se dá podobně staromilská látka zrealizovat i dnes, je ale Prodloužený víkend relativně osvěžujícím výletem do sladkobolné minulosti. A maminkám a babičkám, které letos mohly do kina tak maximálně na Philomenu, rozhodně sedne víc než Juno nebo Děkujeme, že kouříte. (7/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Robocop
Vyšlo: 11. června 2014
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray), 538 Kč (3D ve Steelbooku)

Mnoho lidí se ještě pořád nepřeneslo přes to, že se někdo pokusil zremakeovat Verhoevenovu krvavou klasiku. Jak jste se ale mohli dočíst už v Blu-ray recenzi, nový Robocop si svoji existenci plně obhajuje. José Padilha si totiž místo špinavých jatek bere na paškál přerod člověka v robota, který mu díky silnému obsazení vychází na jedničku. Kolem se pak roztáčí lehce satirický kolotoč s fajn akcí, pokud tedy prahnete po moderním přestřelkovém nářezu, který není úplně tupý, je nový Robocop jasnou volbou. (7/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Dále v červnu vyšlo: 12 let v řetězech, Blízko od sebe, Budoucnost nejistá, Čínský zvěrokruh, Herkules: Zrození legendy, Chladnokrevný, Jack Ryan: V utajení, Mandela: Dlouhá cesta ke svobodě, Nymfomanka, část I., Nymfomanka, část II., Památkáři, Stalingrad, Špinavý trik, Únos, Zachraňte pana Bankse, Zimní příběh, Zrození ďábla

Nashle u podobně rozmanitého července.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace