Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Uvidíme sedmé Star Wars až v létě 2016?


ikona
KarelR
harrison fordstar wars
Disney se zuby nehty drží Vánoc 2015. Jsou reálné? 

Asi jste slyšeli o tom, že si Harrison Ford před pár týdny zlomil nohu. Spadly mu na ni dveře Malého sokola a na osm týdnů ho odstavily z natáčení sedmých Star Wars, přičemž u Disneyho vytrvale hlásali, že to premiéru o Vánocích 2015 nijak neovlivní. Teď se ale situace vyvíjí trochu jinak.

 

Zlé jazyky totiž tvrdí, že může být Ford mimo plac až půl roku, což už je sakra velké zpoždění. Abrams samozřejmě může točit "kolem něj", používat dabléry a chystat trikové kličky. Zvěsti o zápletce nicméně tvrdí, že je Han Solo v centru příběhu a se třemi mladými hrdiny pátrá po Lukeu Skywalkerovi, takže se jeho absence nedá obcházet donekonečna. A klidně by mohla způsobit odsun premiéry na 4. května 2016 (protože Star Wars den).

Abrams za tohle datum prý bojoval už kdysi, jelikož by mu dovolilo víc času na pilování scénáře. U Disneyho o něm ale nechtějí slyšet a není příliš tajné proč. Akcionářům totiž bylo slíbeno, že začne čtyřapůlmiliardová akvizice Lucasfilmu vydělávat nejpozději v roce 2015 (původně se počítalo s premiérou 4. května 2015). Už Vánoce jsou tedy hraničním termínem a Disney z nich hodlá vytěžit alespoň merchandisingové maximum, se kterým se v předprázdninovém květnu zase tolik počítat nedá.

 

Ačkoliv tedy u Disneyho "vyhráli", momentálně nejspíš probíhá další kolečko debat o tom, co se bude dít. Studio má samozřejmě x merchandisingových smluv na příští Vánoce a v případě, že Abrams film nestihne dodat v termínu, by se oživení starwarsáckých dobrodružství mohlo slušně prodražit. Na druhou stranu bychom ale dostali film, který by mohl ve střižně i v trikových rukách řádně dýchat, takže by odsun pro diváky vlastně mohl být výhrou. Jenže znáte to, filmař míní, účetní mění. Snad J. J. neselže, ať to dopadne tak nebo tak.

---

Vytáhni v hospodě: Harrison Ford se už brzy objeví v Expendables 3. Svoji roli odehrál při cestě na natáčení dokumentární série The Years of Living Dangerously z produkce Jamese Camerona (udělal si krátkou zastávku v Bulharsku). Tady je její první díl (zrovna s Fordem).

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace