Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #248 o akci a Star Wars


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Může v Česku vzniknout dobrý akční film? Čím si Josh Trank získal tvůrce Star Wars? A umí RoboCop baseball? 

Skoro letní výplach

Teaser týdne
Češi by neměli točit akční filmy. V lepším případě to končí trapně, v tom horším vyloženě směšně. Ale možná, že se brzy objeví výjimka. Teaser na military akčňák Pig Beat, ve kterém si zahrají Michal Dlouhý a kaskadér Radek Bruna (Babylon A.D., Agent bez minulosti ...), totiž dostali do rukou lidé z kaskadérské party Filmka a ti rozhodně svoji práci zvládají. Za kamerou je Honza Loukota, který je evidentně fanda, a i když má ukázka pouhých pár vteřin, rozhodně působí dostatečně cool na to, aby se člověk začal těšit na výsledek. Vypadá to fakt dobře! Datum premiéry si hlídejte tady.

Režisér týdne
Edgar Wright před nedávnem opustil Ant-Mana a i když to vypadá, že celý internet je na jeho straně, asi mu to moc platné není. Každopádně člověk s jeho talentem na kombinování akce a humoru by neměl mít problém sehnat za kamerou nějakou dobrou práci. A pokud si potřebujete připomenout, proč jsou zrovna ty jeho komedie výjimečné, stačí kliknout.

Hlasová exhibice týdne
Seth MacFarlane asi očekával, že jeho westernová komedie Všechny cesty vedou do hrobu bude nejen úspěšnější, ale i víc chválená, ale vždycky se může vrátit k Méďovi, nebo se vrhnout zpátky do televize, kde má rozjeto hned několik seriálů. V American Dad nebo v Griffinových navíc dabuje celkem hodně postav a jde mu tu sakra dobře. Teď se rozhodl ukázat světu, že to zvládne i naživo. A sakra dobře!

Slovo odborníka týdne
Gravitace vyhrála Oscary, vydělala hromadu peněz a rozhodně si to zasloužila. Podobné filmy to ale mají v jednom směru těžké. Kdo je nemá rád, ten si vyloženě rochní v tom, aby mohl vyhrabávat jednu chybičku za druhou. Jsou ale naštěstí i lidi, kteří chyby – i ty, které jsou skutečně chybami – dokáží najít a přesto je hodí za hlavu a film si užijí. Video, ve kterém se rozebíraly fyzikální a podobné prohřešky Gravitace, se už objevilo. A nejspíš ne jedno. Teď je tu další, ale výjimečné je tím, že se u něj dostal ke slovu sakra zajímavý host, vědec a astrofyzik Neil deGrasse Tyson. A i když Cuarónovu pecku rozkuchal poctivě, v kině se prý bavil velice dobře.

Psycho týdne
No ty vole. Fandové Star Wars umí dělat hodně zajímavé věci, ale někdy by to možná chtělo malilinko přibrzdit. Jinak může ostatním implodovat mozek. Teď se někdo rozhodl srovnat abecedně všechna slova, která ve Hvězdných válkách zazní, a spočítat je. Pokud vás tedy zajímá, kolikrát v galaxii far far away zazní slovo hidden nebo look (jakože fakt nevím, proč by vás to mělo zajímat), tak to zjistíte tady.

Kalba týdne
Josh Trank patří k nejtalentovanějším mladým režisérům. Parádně se předvedl v Kronice, příští rok uvidíme jeho verzi Fantastic Four a před pár dny dostal šanci stát se součástí vesmíru Star Wars. Připadá vám, že na to má ještě čas? Co se věku týče, tak možná, ovšem když se budeme bavit o schopnostech a o zapálení pro věc, je naprosto ideální. Což potvrzuje i jeho kraťas z roku 2007, který naznačuje, jak by jeho Hvězdné války mohly vypadat. Ale spíš ne.

Home-made týdne
Když si nějací fandové spolu s partou podobně postižených kamarádů natočí na zahradě vlastní verzi traileru na nějaký hollywoodký hit, může to dopadnout všelijak. Bohužel platí, že ne vždycky fanouškovské nadšení převládne nad filmařskou neschopností a faktem, že z kapesného blockbuster prostě nenatočíte. Na druhou stranu někdy to vyjít může a jestli si myslíte, že upoutávku na čtvrté Transformery nejde udělat za barákem na zahradě, tak se šeredně pletete. Mimochodem tahle verze Marka Wahlberga má taky svoje kouzlo

Baseball týdne
Socha RoboCopa v Detroitu se blíží (beze srandy) a i když nejdrsnější mechanický policajt široko daleko v kinech neuspěl tolik, aby si s jistotou mohl vybojovat sequel, v nejzkrachovalejším městě USA ho mají pořád rádi. A tak se rozhodli pozvat ho na baseball a dostalo se mu cti zahájit utkání úvodní nadhozem.

Kraťas týdne
Dnes už není problém na netu vyhrabat krátký film, který vypadá tak, že by se za to nemusely stydět ani hollywoodské spektákly. Triky jsou dnes zkrátka přístupnější i filmovým nadšencům, kteří nemohou spoléhat na štědrost studií. O to víc pak člověka potěší, když nějaký takový fanda se zápalem pro film natočí něco, na co se dá koukat. Jak do dopadlo se sci-fi Mech: Human Trails Patricka Kalyna můžete posoudit sami.

Duel týdne
Minule jste měli vybrat, jestli je lepší Emmerichova Hvězdná brána nebo jeho Den nezávislosti. Ten nakonec celkem s přehledem vyhrál.

Dnes se podíváme mezi herečky – drsňačky. Emily Blunt v Na hraně zítřka celkem bez problémů kosí hromady vetřelců, cedí drsné hlášky a tváří se jako někdo, kdo by chlapovi večer spíš nakopal zadek, než aby mu vařil večeři. Nás by tedy zajímalo, jaká současná herečka je nejvhodnější na role drsňaček. Jméno, ale klidně i jména, pište do předmětu a do textu se rozkecejte. A zkuste se držet zadání, Linda Hamilton a Sigourney Weaver už nám toho asi moc v tomhle směru nepředvedou.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace