Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Star Wars: Oficiální sbohem rozšířenému vesmíru


ikona
KarelR
star wars
Co z něj zbyde a kam se přesune? 

O tom, že budou nové epizody Star Wars ignorovat rozšířený vesmír, se na MovieZone psalo už v lednu. J. J. Abrams a spol. se jednoduše nechtějí nechat svazovat romány Timothyho Zahna, takže se v epizodách VII - IX vydají úplně jiným směrem. Spolu s knihami se pak odsune na vedlejší kolej i několik dekád "nelucasovské" tvorby všeho druhu, která bude odteď vycházet pod zvláštním bannerem Legends a stát zcela mimo oficiální kánon.

Co v něm tedy zůstává? Ani nejnovější oznámení není stoprocentně specifické, z minulosti ale podle všeho "přežije" pouze šest celovečeráků a animovaný seriál Klonové války. Do budoucna potom Lucasfilm počítá se spoustou nových příběhů, jako první ale do kánonu zamíří letošní animovaný seriál Star Wars: Rebels, jenž se odehrává mezi Pomstou Stihů a Novou nadějí.

Je nutno zdůraznit, že se naplno mluví jen odstřižení všech událostí po Návratu Jediho. Časové umístění seriálových Rebels ale jasně dokládá, že se budou přepisovat i dřívější příběhy, takže v jejich kánonovou spásu příliš nedoufejte. V Lucasfilmu se sice hodlají rozšířeným vesmírem občas inspirovat, což zapříčiní, že se některé světy a postavy do kánonu brzy vrátí (poprvé se tak stane už v Rebels). Primárním plánem ale je přicházet s novými knihami (tady je oznámení prvních čtyř), hrami a comicsy, na které bude dohlížet tzv. Lucasfilm Story Group a které fanouškům nabídnou dokonale provázané a koordinované univerzum.

Z loučení s rozšířeným vesmírem tak mimo tvůrčích důvodů stále trčí především ty finanční. Fandovskou bolest má nicméně zmírnit šestiminutový nostalgický featurette (výše), kterým Lucasfilm dává najevo, že si rozšířeného vesmíru velice váží a že jeho kánonové odstavení stejně nikoho nepřipraví o radostné vzpomínky, které dlouho přinášel. Slabší povahy by si radši měli připravit kapesníky...

---

Vytáhni v hospodě: Osobně nedám dopustit na Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcast a Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy. Co máte z rozšířeného vesmíru nejraději vy?

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (75)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace