Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Co slibuje americký The Raid?


ikona
Mr. Hlad
expendablesraid
Režisér hollywoodské předělávky akční pecky The Raid se rozpovídal o tom, jak hodlá tenhle nářez zremakovat 

Do zámořských kin nedávno dorazil indonéský akční nářez The Raid 2 a fandové zlomených kostí a proražených lebek z něho jsou v sedmém nebi. I jednička byla super a nikoho moc nepřekvapilo, že se ji rozhodl zremakovat Hollywood. Už nějakou dobu víme, že se o režii postará Patrick Hughes, jenž momentálně dokončuje třetí The Expendabeles a natočil i velice solidní moderní western Red Hill: Krvavý zapadákov. Teď naznačil, že v jeho verzi akčního nářezu máme čekat oproti originálu pár změn. Ty by však nemusely být na škodu, protože minimálně co se příběhu týče, nebyl první The Raid žádná velká sláva. Hughes přiznává, že ho originál doslova posadil na zadek svou estetikou, akčností a jednoduchostí. Ve své verzi by však rád trošku víc zatlačil na emoce, což nemusí být na škodu.

Kombinace krve, akce a násilí se silnými emocionálními scénami udělaly klasiku z filmů jako Lepší zítřek nebo The Killer, tak proč by to nemohlo fungovat tady? Navíc se změní i zápletka, namísto komanda v jednom paneláku nafasujeme šestici agentů DEA, kteří dostali pověření zasahovat neoficiálně po celém světě. Po jedenáctém září se totiž ukázalo, že terorismus a obchod s drogami jsou propojenější a nebezpečnější, než se zdálo, a tak je potřeba utnout je hned u zdroje. Tahle parta tedy likviduje nepřátele za hranicemi Ameriky a nikdo o tom nesmí moc vědět. Podle Hughese mu tohle „rozšíření světa“ dovolí větší využít víc zcela odlišných bojových stylů, v každém koutě světa si totiž lidé rozbíjí držky úplně jinak. Tvůrce původního filmu Gareth Evans bude na všechno dohlížet a dorazí i kaskadéři a choreografové jedničky. Tenhle remake by se zkrátka mohl zařadit mezi ty vydařenější.

--- 

Vytáhni v hospodě: Vymyslet závěrečný souboj The Raid 2 trvalo šest týdnů.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (26)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace