Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kapitán Amerika dál vládne, porazil i Rio a Costnera


ikona
Cival
captain americacaptain america: the winter soldiermarveltržby
Kolik už nastřádala nová marvelovka? A jaký horor potěšil americké kritiky? 

Steve Rogers nepolevuje. Možná vůbec nejakčnější comicsovka historie dál využívá své výborné pověsti a vydělává veliké peníze. O druhém víkendu v amerických kinech zvládlo Captain America: Návrat prvního Avengera utržit 41 milionů dolarů, a to při adekvátním propadu o 56%. Průběžně už tu Kapitán vytěžil 159 mega a s ohledem na pozitivní ohlasy diváků toho ještě spoustu přidá.

Velké peníze navíc tečou ze zbytku světa, kde chrabrý marvelovský hrdina urval dalších 317 milionů. Aktuálně jich má v mezisoučtu 476, což mu dává solidní vyhlídky na zdolání úhrnných 644 milionů druhého Thora. Nové Capovo dobrodružství by si rozhodně zasloužilo skončit vnad Thorem, hned za fenomenálními Iron Many, na které jednoduše žádný jiný z Avengerů nemá.

AMERICKÉ TRŽBY MARVELOVEK

Comicsový správňák si každopádně poradil i se silnou novinkovou konkurencí: Pokračování animáku Rio nestačilo ke zlatu ani zopáknout otvírák jedničky – 39 milionů dolarů během úvodního víkendu nicméně značí, že film si znovu v klidu připíše sto mega z Ameriky. A jelikož má už teď na kontě 124 milionů z ostatních kontinentů, měl by bez problémů zopáknout půlmiliardové zisky originálu. Rio není kdovíjak blyštivá značka, v kinech se těší poloviční oblibě oproti Době ledové téhož studia, ale je jasné, že i díky merchandisingu se svým strůjcům bohatě vyplácí.

TRŽBY ANIMÁKŮ OD BLUE SKY STUDIO

Bronzová příčka patří hororové novince Oculus, která zase jednou potvrdila podezření, že kvalitní horory vydělávají ztěžka. Oculus měl dobré první ohlasy a jeho kvality potvrdily vztyčeným palcem i zámořští recenzenti. Tahle duchařina ale bohužel neměla po marketingové stránce tak výrazný ksicht a scházely jí hvězdy v obsazení i v tvůrčím ansámblu, až prostě moc nezaujala. Start za 12 milionů není kdovíjaké terno, navzdory mrzkému pětimilionovému rozpočtu – distribuce a reklama holt taky něco stojí.

Poslední premiéra týdne, totiž sportovní drama ze zákulisí amerického fotbalu Draft Day, se nezmohlo ani na deset milionů. Kevin Costner holt už není takovým tahounem, co během devadesátek - to se i letos opakovaně potvrzuje. Komediální klasik Ivan Reitman prý každopádně natočil lehce nadprůměrný sportovní film, při jeho finanční výkonnosti ale nejspíš nehrozí, že bychom se ho dočkali i v českých kinech.

Tam naopak už na začátku května uvidíme Divergenci: Další vzdálený příbuzný Hunger Games a Twilight ságy si připočetl tentokrát sedm a půl milionu a na kontě už má skoro 200 milionů celosvětově. To si zaslouží pochvalu. 

Stejné víkendové zisky, ale už čtvrtmiliardu na účtě má biblický Noe na šesté pozici. V Americe mu došla pára hodně rychle, takže tu vytouženou stovku dá jen tak tak. Po Noem je ale (vcelku logicky) poptávka po celém světě, což už vedlo ke globální čtvrtmiliardě.

Do desítky se vešly ještě nenápadné hitovky - byť kvalitativně značně odlišné – God´s Not Dead a Grandhotel Budapešť, plus nová dobrodružství Mupetů i Peabodyho se Shermanem.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden se pokusí prosadit sci-fi od debutujícího režiséra Wallyho Pfistera, toho času dvorního kameramana Christophera Nolana, Transcedence. Proti bude jen disneyovský přírodopisný dokument Bears a nevábná hororová parodie A Haunted House 2 aka Pár nenormálních aktivit 2.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (19)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace