Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Last of Us v pazourech Sama Raimiho


ikona
Mr. Hlad
sam raimithe last of us
Tvůrce Evil Dead a Spider-Mana bude dohlížet na vznik filmu podle jedné z nejlepších her loňského roku 

Psychologický horor The Last of Us patří bezpochyby k nejlepším hrám loňského roku a je jedním z důvodů, proč se majitelé konzolí Sony PlayStaton 3 potutelně smějí xboxářům a majitelům PC. Působivé drama z budoucnosti, kde většina lidstva vymřela, po světě se pohybují nemyslící monstra i bandy zdivočelých lidí, vypráví o putování stárnoucího drsňáka Joela, jenž dostal za úkol převést přes půl Ameriky puberťačku Ellie. Vedle akce, napínavého utíkání a ukrývání se před nepřáteli a napětí tu dokonale fungují i emoce, protože postavy jsou brilantně napsané i zahrané. Zkrátka hra, kvůli které může člověk s třicítkou na krku bez ostudy říkat všem v okolí, že o víkendech paří.

 

O filmové adaptaci se začalo mluvit poměrně nedávno, ale zatím jsme nevěděli nic, krom toho, že „jednou bude“. Teď se ale kolem ní začali motat celkem zajímaví lidé. Scénář píše Neil Druckmann, kreativní ředitel vývoje hry (asi bychom těžko hledali někoho vhodnějšího) a o produkci se postará Sam Raimi. Ačkoliv se po internetu válí i zprávy, že bude rovnou režírovat, není to pravda, ale třeba se to v budoucnu změní. Raimi umí pracovat jak s hrůzou a děsem, což ukázal v trilogii Evil Dead, tak i s akcí, to zase potvrdil ve Spider-Manovi. A kdo chce argumentovat tím, že dělá jen horory a akčňáky a neporadí si s komplikovanými postavami, měl by si okamžitě pustit Jednoduchý plán. Zkrátka to vypadá dobře.

--- 

Vytáhni v hospodě: Tvůrci hry přišli na nápad se smrtícími houbami při sledování dokumentu Zázračná planeta. Ten má na CSFD momentálně 95%.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace