Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší DVD a Blu-ray: Únor 2014


ikona
KarelR
blu-raydvd
Akce, drama, komedie a sci-fi. V březnu rozhodně bylo z čeho vybírat. 

Loňská podzimní nabídka byla hodně silná a Blu-ray trh z toho teď mocně těží. I v březnu jsme se tedy dočkali pár hodně povedených releasů, které dozajista zaberou nejedno místo na poličce. O které přesně šlo?

 

2 zbraně
Vyšlo: 5. února 2014
Cena:  359 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray),
538 Kč (Blu-ray ve Steelbooku)

Svižná akční oddechovka, ve které na sebe hláškují Denzel Washington a Mark Wahlberg? Od začátku to znělo dobře a výsledek příliš nezklamal, protože přinesl fajnový návrat do devádesátek, kde podobné buddy movie útočily několikrát do roka. Momentálně jsou spíš velkou vzácností. O to víc tudíž potěší, že se z příběhu dvou gangsterů, kteří jsou ve skutečnosti tajní agenti (a nevědí to o sobě), podařilo vyždímat takhle sympatickou jednohubku. Pokud Baltasar Kormákur příště dostane víc než 60 mega, klidně by mohl převzít akční žezlo po Justinu Linovi. (7/10) 

Koupit na FilmGame.cz

 

Zmizení
Vyšlo: 12. února 2014
Cena:  268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Loňská detektivka Zmizení, ve které musí Jake Gyllenhaal vypátrat únosce malých dětí, se minulý týden dočkala vlastní blůčkové recenze. Oscaři sice tuhle mrazivou podívanou zcela ignorovali, sedm let starého Zodiaca ale potkal úplně stejný osud. Takže začíná být docela jasné, že akademici na podobné filmy asi nemají nervy. Zmizení vás totiž vtáhne do trýznivého hledání dcerky Hugha Jackmana, který rychle vezme celou záležitost do vlastních rukou. Což obnáší docela brutální mučení, během kterého se bojuje nejen o život několika lidí, ale i o Jackmanovo svědomí, jež by klidně mohlo být jedinou obětí tohohle zamotaného případu. Zajímavé? Rozhodně. Dobře napsané, zrežírované a zahrané? Bez debat. Hlavně Gyllenhaal se v podobných filmech vážně vyjímá, tak se jich snad bude držet i do budoucna. (8/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Gravitace
Vyšlo: 26. února 2014
Cena: 359 Kč (DVD), 539 Kč (Blu-ray),
629 Kč (3D Blu-ray + Blu-ray), 718 Kč (Futurepack 3D Blu-ray + Blu-ray)

Oscarový triumf Gravitaci nakonec nepotkal, sošky za režii, triky a kameru ale dostala, takže může být Cuarónův tábor spokojený. Jeho vesmírný comeback se taktéž dočkal delšího velebení modré premiéry, i tady se nicméně sluší zdůraznit, že Gravitaci určitě potřebujete doma na poličce. Na Blu-rayi totiž tenhle adrenalinový experiment doplňuje skvělá bonusová nabídka, po jejímž nakoukání možná Sandru Bullock ve skafandru doceníte ještě o něco víc. Že měl Cuarón pod palcem technickou stránku je docela očividné. Jeho práce s metaforami, která truchlící astronautku posouvá fyzicky i mentálně, je ale velmi zajímavou nadstavbou, jíž jste tváří v tvář kosmickým nebezpečenstvím možná ani nestihli vnímat. Domácí projekce se tudíž rozhodně doporučuje! (8/10)

Koupit na FilmGame.cz

U Konce světa
Vyšlo: 26. února 2014
Cena:  358 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Pamatujete sci-fi film s originálnějším zakončením? Edgar Wright možná nepřekonal geniální Jednotku příliš rychlého nasazení, jeho nostalgické zakončení Cornetto trilogie ale přesto nezklamalo. Jde o zdaleka nejdospělejší díl, ve kterém se režisérská hravost kloubí s hlubším vzpomínáním na časy, kdy chtěla pětice kamarádů dobýt svět. A samozřejmě se jí to tváří v tvář životní realitě příliš nepovedlo. Teď se ale staří známí vrací do rodného města a mají druhou šanci, z níž anglická elita vytřískala slušný komediální odvaz, jenž potěší skvělými nápady i vymakanou akcí. Díky, hoši. Za všechno. (7/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Dále v únoru vyšlo: Co čas nezahojil, Colette, Diana, Justin: Jak se stát rytířem, Líbánky, Letadla, Machete zabíjí, Nejvyšší nabídka, Plán útěku, Temné nebe, Turbo

Nashle u nabitého března.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace