Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Na co do kina: 5 originálních březnových filmů


ikona
KarelR
téma
Loki jako upír a Voldemort jako hoteliér. V březnu se v kině nudit nebudete. 

Lednová a únorová oscarová nabídka je za námi. Originální projekty tedy začínají pomalu předávat štafetu značkovým trhákům, které ji obvykle vracejí zpět zase na podzim. Ale nic si z toho nedělejte. Pořád se dá programech kin najít pár filmů, který by od nuly mohly dojet k velice uspokojivému výsledku.

 

6. března

Philomena

Ani pár oscarových nominací nezastře fakt, že Philomena není žádné veliké dramatické terno. Ona jím ale ani být nechce, jde totiž o malý film o ženě, která se po padesáti letech rozhodla vypátrat syna, kterého jí sebraly zákeřné jeptišky. Církev z toho asi velkou radost nemá. Judi Dench a Steve Coogan se ale můžou poplácat po zádech, jelikož si zahráli v docela zajímavém příběhu, který můžete z fleku doporučit mamince a babičce. A klidně na něj zajít s nimi.

 

13. března

Grandhotel Budapešť

Wes Anderson ve vrcholné formě! Někteří ji spatřili už u Pana Lišáka a Až vyjde měsíc, ta pravá andersonovská taškařice ale přichází až nyní. Ralph Fiennes totiž neuvěřitelně vládne roztodivné retrogrotesce, v níž musí známý hoteliér a jeho mladý pikolík zdrhat před policií, kterážto po nich jde kvůli zavražděné baronce. Šestákový humor nebere konce (dokonce se i fu*ckuje!), jedna minirolička je lepší než druhá a celé je to ukrutně zábavný výlet do světa, který mohl vypadnout jen z jediné hlavy na světě. Totální must-see!

 

27. března

(Ne)zadaní

Nová eRková efronovka dost bavila v trailerech, američtí kritici ale dávají palec hluboko dolů. Což nejsou zrovna potěšující zprávy, naděje ale umírá poslední, takže se na (Ne)zadané pořád docela těšíme. Logika jejích hrdinů, kteří se ze solidarity ke kámošovi zařeknou, že nebudou s nikým chodit, je sice doteď nepochopitelná. Zac ale předvede svůj slavný "cocktail", tak doufejme, že to nebude jediný dobrý vtip za celých 90 minut.

 

Ona

Spike Jonze už má Oscara za scénář v kapse a rozhodně zaslouženě. Jeho vize budoucnosti, ve které se běžně randí s na míru ušitými operačními systémy, je totiž zábavná, dojemná a především skoro až mrazivě poplatná dnešní době. Navíc jde o herecký comeback Joaquina Phoenixe (stále je výborný) a o film, který vás definitivně přesvědčí o bouřlivém sex-appealu Scarlett Johansson. A to prosím bez toho, aby se byť jedinkrát objevila na plátně!

 

Přežijí jen milenci

Nový Jim Jarmusch. Víc mnoho lidí ani vědět nepotřebuje, přesto se asi sluší dodat, že tentokrát máme co do činění s upíří romantikou, v níž Tilda Swinton a Tom "Loki" Hiddleston bědují nad tím, jak je na tom lidstvo čím dál tím hůř. Tahle ponurá indie konverzačka má zatím celkem dobré ohlasy. Stejně mám ale pocit, že se do její recenze nikdo z redakce příliš nepožene...

 

Co jste si vybrali z březnové nabídky? Pochlubte se v diskuzi a nashle v dubnu.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (20)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace