Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší plakáty roku 2013


ikona
Mr. Hlad
plakáty
IMPAwards vyhlašuje nejlepší a nejhorší plakáty roku. A taky cenu o nejidiotštější výraz. 

Největší databáze filmových plakátů IMPAwards každoročně vyhlašuje to nejlepší a nejhorší, co se na tomhle poli urodilo. Ale byla by to trochu nuda, kdyby se zůstalo jen u těchto dvou kategorií. Takže krom žánrových plakátů, nejvtipnějších hlášek nebo nejlepších speciálních edic tu máme i trošku méně seriozní kategorie.

 

Absolutní vítězství je možná trošku překvapivé, protože si ho odnesl poster k indie dramatu Nebraska, jehož tvůrci budou bojovat i o Oscary. Minimalismus může někdy fungovat lépe než hromada naštvaných comicsových hrdinů. Akční žánr ovládla posádka lodi Enterprise unikající před nepřátelským megaplavidlem ve druhém Star Treku, drama patří taktéž Nebrasce, horor si urvala stylovka Kiss of the Damned a komedii parta z Apokalypsy v Hollywoodu. Nejlepší plakát k animáku mají druhé Příšerky. Největším zvěrstvem je naopak komedie Freeloaders.

 

Nejodvážnějším plakátem roku je stylová Gravitace a dokument si urval poster k filmu o životu a tvorbě krále nemrtvých George A. Romera Birth of the Living Dead. Nejlepší teaser poster vybojovalo drama Stroker, nejvydařenější speciální plakát má extra detailní propagandistický poster ke dvojce Hunger Games a plakátovou sérii ovládl Wolverine.

 

Pochopitelně ale došlo i na kategorie, které nejsou úplně vážné. Noomi Rapace vyhrála s De Palmovou Vášní cenu pro nejtupější výraz, nejtrapnější pózu mají Chris Hemsworth s Natalií Portmen u druhého Thora a ocenění za nejméně vhodné umístění plakátu dostal člověk, který vyvěsil poster na Dianu u tunelu, kde přišla o život. Nejhnusnější sérii má Jack, zabiják obrů a nejděsivější zácpou trpí Nick Nolte u Gangster Squad.

Ale pohlédněte si to sami. Rozhodně to stojí za to

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace