Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší DVD a Blu-ray: Prosinec 2013


ikona
KarelR
blu-raydvd
Jaké filmy jste mohli nakoupit těsně před Vánoci? 

Už jste si možná zvykli, že v prosinci hitová blůčka nevycházejí. Distributoři se snaží všechno důležité vyexpedovat do listopadu, aby stihli předčasné vánoční nákupy, takže se na konci roku víceméně paběrkuje. Do velké míry to platí i o uplynulých třiceti dnech, tentokrát je ale na vině spíš mizerná srpnová kinonadílka, ve které se urodilo minimum pozoruhodných filmů. Z prosincové nabídky modrých disků by vás tak měly zajímat jen následující tři kousky.

 

Hořící keř
Vyšlo: 4. prosince 2013
Cena: 359 Kč (2x DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Loňský rok přinesl na tuzemské televizní scéně skoro až nečekané množství zajímavých projektů. Tím nejzásadnějším dílem ale bezesporu zůstává ambiciózní minisérie od HBO, Hořící keř. I když si v tomto případě museli tvůrci vypomoct hodně silným zahraničním dopingem. Polská režisérka Agnieszka Holland přispěla projektu z období smrti Jana Palacha a následného soudního procesu tím nejdůležitějším prvkem. A to správným odstupem a pohledem z vnější, který českým režisérům, útočícím na diváka nekonečným patosem, většinou chybí. Vznikla tak na české poměry po řemeslné stránce vypiplaná práce plná silných momentů, realisticky depresivní atmosféry a skvělého vizuálu, jenž hravě strká do kapsy většinu naší celovečerní produkce. Navrch si pak připočtěte silné herecké obsazení v čele s Táňou Pauhofovou v její prozatím životní roli a hereckým koncertem Jaroslavy Pokorné. Mírným zklamáním tak zůstává pouze závěrečný díl, jenž nezvládá celý příběh ukončit silnou emocionální bombou a díky neuzavřenosti některých linek celkem rychle vyvane z paměti. I přesto se však jedná o dosti ojedinělý český titul, o jehož koupi byste rozhodně měli zauvažovat. (Spooner) (8/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Pot a krev
Vyšlo: 11. prosince 2013
Cena:  359 Kč (DVD), 449 Kč (Blu-ray), 698 Kč (Blu-ray ve Steelbooku)

Michaela Baye jsme o comeback k menší eRkové komedii prosili dobrých 5 let, jeho podivnost Pot a krev ale ve finále moc lidí nenadchla. Příběh tří magorů z posilovny, kteří začnou bohatnout díky těžce amatérským únosům, se sice chlubí kořeny ve skutečné události. Jeho hrdinové ale nejsou zdaleka tak ultimátní šílenci, jak se čekalo, a jejich gangsterské počínání tak rovnou měrou baví a vytáčí. Řada přepálených a často až záměrně idiotských situací stojí a padá vyloženě na tom, jestli zvládnete Rockovi a Wahlbergovi fandit i ve chvíli, kdy by jim každý rozumný člověk radši nafackoval. A výsledkem je nevyvážený komediální guláš, jenž si místo v tomhle výběru zajistil hlavně z jediného důvodu. Přes všechny své vady totiž nabízí něco neotřelého a nechybí v něm parádní scény, díky čemuž je přeci jen sympatičtější než houf zbytečných sequelů Percyho Jacksona, Kick-Assu, Red a Machrů. Nejlepší Bayova práce je ale každopádně trochu jinde. (6/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

V zajetí démonů
Vyšlo: 4. prosince 2013
Cena:  359 Kč (DVD), 539 Kč (Blu-ray), 779 Kč (Blu-ray ve Steelbooku)

James Wan si dal od hororů pauzu a přešel k natáčení Rychle a zběsile 7 přesně ve chvíli, kdy si žánr naprosto podmanil. Jeho V zajetí démonů totiž utržilo jen v kinech přes 300 milionů dolarů, dohněda zbarvilo trenky drtivé většiny diváků a potěšilo i náročnou kritiku. Na originální horor za dvacet míčů hodně slušný výkon. I když, originální... jak se to vezme. V zajetí démonů spojilo okoukané ingredience, jakými jsou strašidelný dům, vyděšená rodina, duchové a vyšetřovatelé paranormálních jevů ve velmi efektní a říznou hororovou podívanou, která spojuje atmosféričnost sedmdesátkových klasik s dynamikou dnešních áčkových bijáků. Výsledkem je moc fajnová podívaná, u které se budete bát i lekat přesně podle povelů páně režiséra. (Cival) (8/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Dále v prosinci vyšlo: Arthur Newman, Empire State, jOBS, Kick-Ass 2: Na plný koule, Machři 2, Nic proti ničemu, Očista, One Direction 3D: This Is Us, Percy Jackson: Moře nestvůr, RED 2, Sezóna zabíjení, Violet & Daisy, Země naděje

Nashle u krapet výživnějšího ledna.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace