Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Paranormal Activity zklamalo, triumfuje Frozen


ikona
Cival
disneyparanormal activitytržby
Jak si vedli Hobit, Zprávař nebo Scorsese proti Paranormální aktivitě? 

Tak tohle u Paramountu asi úplně nečekali. Horory ze série Paranormal Activity jim už v rámci víkendových otvíráků vynášely klidně ke čtyřiceti milionům dolarů. V roce 2013 si ale supervýdělečná sága dala pohov a až teď, zkraje ledna, jenž bývá hororům vyloženě zaslíbený, přišel spin-off s podtitulem The Marked Ones (u nás s trochu tuctovějším názvem Prokletí). Jenže podprůměrně hodnocená novinka ani nezvládla odstartovat v první pozice kasovního žebříčku…

AMERICKÉ TRŽBY FILMŮ ZE SÉRIE PARANORMAL ACTIVITY

Druhé místo a střídmých osmnáct milionů dolarů je pro Paramount určitě zklamáním. Jistě že ne kdovíjak bolestivým – rozpočet byl i v případě tohohle apendixu velmi skromný, oficiálně okolo pěti milionů dolarů, takže i při započtení kampaně se film dostane jasně do plusu. Není to ale taková zlatá žíla jako klasické Paranormal Activity, takže studio asi nemá úplně důvod ji kutat. Prokletí totiž utržilo na úvod o řád míň i než nejméně úspěšná čtvrtý díl (který urval na startu 29 milionů), dá se tedy předpokládat, že regulérní pětka nebo šestka téhle série si povedou líp. A že bude výhodnější zaměřit síly tímhle směrem a nedrobit je na slabší oddenky.

Pozici kasovního triumfátora si každopádně udržela disneyovka Ledové království aka Frozen. Hravý biják pro celou rodinu je jedním z nejmilejších překvapení roku, protože jen z Ameriky vytěží daleko přes 300 milionů dolarů. Po uplynulém dvacetimilionovém víkendu jich má na kontě 297, celosvětově pak už neskutečných 639 mega. Na poměry pohádky tak-trochu-pod-radarem je to neskutečná palba.

NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ FILMY ROKU 2013 V AMERICKÝCH KINECH

Frozen je v Americe dokonce čtvrtým nejúspěšnějším filmem roku! O parník si dává třeba pixarovskou Univerzitu pro příšerky, ale za zády nechává i Thora, šesté Rychle a zběsile, Muže z oceli nebo dvojku Hobita. A to si zaslouží poklonu.

Hobit se sice přes Silvestra přenesl s velkými ztrátami, ale na kontě má z Ameriky aktuálně 229 milionů. O řád zajímavější jsou jeho globální zisky – čítají 756 milionů, kterážto částka se ještě samozřejmě zvedne.

Scorseseho Vlka z Wall Street jsem před týdnem naštěstí podcenil: Nějaké to brblání a trapná skandalizace na diváky nezabraly a zájem o tuhle šlehu nadále trvá. Vlk se udržel na čtvrté pozici s průběžnými 63 miliony a měla by mu snad v klidu vydržet energie na nastřádání stovky jen z Ameriky.

K ještě vyšší metě se v pohodičce tlačí Špinavý trik aka American Hustle: Jeden z nejvážnějších kandidátů na Oscary od režiséra Davida O. Russella si možná už o příštím víkendu započte stý milion.

Tuhle metu má pak už zdárně za sebou Zprávař 2. Uspokojivě hodnocený sequel se teď chlubí 109 miliony ze zámoří, a i když jeho výnosy klesají nejrychleji z celého pelotonu, holky z účtárny nakonec uspokojit zvládne.

Do desítky se vešlo ještě retro s Tomem Hanksem Zachraňte pana Bankse, komerčně zklamavší Walter Mitty, supervýdělečná dvojka Hunger Games a oddychovka o boxujících důchodcích Zpátky do ringu.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden se zkusí prosadit dobrodružný flák The Legend of Hercules, víc ale budeme fandit skvěle hodnocené romanci Her a válečnému dramatu Petera Berga Na život a na smrt aka Lone Survivor.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace