Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší trailery roku 2013


ikona
Cival
moviezoneredakcetrailery
Které filmové upoutávky nás loni nejvíc zasáhly? 

Do naší databáze přibylo během uplynulých dvanácti měsíců víc jak pět stovek filmových upoutávek: Trailery, teasery, občas nějaký ten sneak peek, kinorip upoutávky z Comic-Conu nebo krátký SuperBowl Spot. To všechno úctyhodně rozhojnilo databázi našich videolákadel na blížící se filmy. Logicky tedy i bylo z čeho vybírat a čím se – leckdy i opakovaně a s gurmánskou slinou na bradě – kochat v rámci výroční rekapitulace.

NEJLEPŠÍ TRAILERY 2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012

Pojďte se s námi podívat na klipy, které nás během roku nejvíc dostaly a které si budeme s gustem pouštět i za pár let: 

10. Walter Mitty a jeho tajný život - Teaser

Jeden z těch teaserů, které vám vezmou slova. A z neznámého projektu udělají přes noc jeden z nejdychtivěji vyhlížených filmů příštích týdnů. Vyhipstřele působící upoutávka, z níž by šlo magii stáčet a v lahvičkách ji rozvážet do Bradavic, vsadila na vzletný indie popěvek a vyplašený kukuč Bena Stillera. A zabralo to – tohle emíčko o nečekaném dobrodružství, plnění snů a překonávání sebe sama prostě muselo fungovat i na okoralá srdíčka intoušů.

9. Captain America: Návrat prvního Avengera – Teaser

Cap is back. A s ním Black Widow i Nick Fury. Marvel pojme kapitánský sequel trochu syrověji a svého národoveckého hrdinu posune blíž ke zběsilým televizním kriminálkám, dál od sterilních pohádek, což první upoutávka zvládla skvěle prodat. Mrtě adrenalinu, spousta akce, sexy výbuchy i detaily na rozvrkočenou Scarlett a už tradičně padající bojová loď SHIELDu. Zkrátka vydatná dávka důvodů, proč být zvědaví i na tohle marvelovské pokračování. Navíc v tak nadupané formě, že na anabázi s padoušským Winter Soldierem bude zvědavo i publikum ohrnující nos nad uhlazenou retro jedničkou.

8. Grandhotel Budapešť - Trailer

Andersonovská esence. Režisér Takové zvláštní rodinky nebo Až vyjde měsíc pozval deset svých přátel a přinejmenším dalších deset velkých hereckých hvězd do Maďarska, kde zhmotnil panoptikum divných postaviček a pitoreskních existencí v rámci jednoho grandhotelu – a nejen že je stihne všechny představit v rámci pečlivě vycentrovaných záběrů, ale zapustí je do tak zábavné a ulítle bizarní andersonovštiny, prosycené vůní uheráku, že si i kdejaký popcorňák bude chtít zakrojit.

7. 300: Vzestup říše – Trailer 2

Comicsy podle vizí Franka Millera měly vždy top trailery. U Sin City i prvního 300 z toho byly vůbec nejpovedenější upoutávky roku, a i když Spirit jejich bravury nedosáhl ani ze čtvrtiny, sequel přestylizované antické řežby zvládl vykopnout laťku zase do maximální výše. Opulentnější výjevy v kinech neuvidíte, zvlášť v přítmí monstrózního sálu IMAX jsou ty krvavé, ohnivé a všelijak jinak fyzické zpomalovačky natolik kulervoucí, že budete čelist (a nejen jí) hledat pod sedačkou. Digitální krasomalba.

6. Gravitace - Trailer 3

Brutální zážitkové kino Alfonso Cuaróna těžilo víc z recenzí a prvních ohlasů, než že by stavělo na trailerové kampani. I tak ale upoutávky braly dech. Málo se v nich stříhalo, tak aby vynikly kamerové prostocviky, které si mexický vizionář během dlouhých let připravoval, a samozřejmě aby se prodala i perfektní triková výbava a intenzita herecké akce. Vzdechy Sandry Bullock sice neměly šanci v krátkých klipech vyznít tak jako v kinosále, přesto plnily jedny z nejoriginálnějších a nejpůsobivějších spotů uplynulého roku.

5. X-Men: Budoucí minulost - Teaser

Skvělá hudba. Poutavá zápletka. Osudové promluvy, které Hugh Jackman drtí mezi zuby, jak kdyby i ty měl z adamantia. A samozřejmě starý i nový herecký výkvět pod vedením Bryana Singera, jenž při obou svých mutantích anabázích zvládl pokaždé skloubit cool souboje s řádně vypjatým příběhem. Není důvod se domnívat, že by se na tom něco změnilo. Starosvětsky střižená upoutávka, fixovaná na dialogy postav a táhlé výjevy z akce, rozhodně vzbuzuje velké naděje.

4. Muž z oceli - Trailer 2

Supermanův restart potěšil exekutivce i účetní studia Warner Bros., stejně jako miliony fanboyů po celé zeměkouli. Nabídl totiž spoustu naleštěného materiálu v mrtě efektním balení. Už nad teaserem jsme loni slintali a trailer se propracoval do top desítky nej upoutávek roku, Warneři ale odjakživa uměli kampaním utahovat šrouby, a tak mohl jít předposlední trailer ještě o level dál a nakládat očím i uším na maximum, jak se na comicsový megablockbuster sluší. Strašná šleha.

3. Rivalové - Trailer

Retro drama, za které byste nepořídili ani pětinu Thora, a přesto s tak dechberoucí upoutávkou? Jo, je to možné. Ron Howard totiž natočil skvělý film, kombinující nejnovější digitální vychytávky s perfektní výpravou, audiovizuální vynalézavostí i dobovými záběry, a tenhle tučný trailer je zvládl strhujícím způsobem prodat. Vypulírované video vás dostane stejně tak dobře mazlivými detaily na pneumatiky, jako nástinem příběhu rozpracovávajícího rivalitu dvou skvělých jezdců. Filmy bažící po Oscarech takhle smrtící trailery nemívají, tím spíš klóbrc dolů před střihači od Rivalů.

2. Vlk z Wall Street - Trailer

Kanye West tuhle ukázku rozpálí, vyšinutý Matthew McConaughey ji se svými plicními zpívánkami dojede. Trailer na Vlka z Wall Street každopádně díky tomu drží strhující rytmus, kdy do vás makléřská freska pálí jeden obraz zhýralosti za druhým, aby nakonec odcházela se silným chuťovým ocasem a jistotou, že tohle bude svojské a sebevědomé drama o skvělých hercích a chytlavých postavách. Maximálně pokrokový trailer, jenž prodá tříhodinový biják od jednasedmdesátiletého režiséra s takovým espritem… až se budete divit, že v kině vlastně vůbec nezmizel.

1. Star Trek: Do temnoty - Trailer

Trailer na první Abramsův Star Trek je boží. Nezestárl snad ani o den. A s jeho následníkem se to bude mít nejspíš dost podobně. Protože to mohutně rytmické bubnování pomáhá - spolu s talentem trailermakerů vytahovat každou sentenci o pár pater osudovosti výš - budovat ukázku maximálně bombastickou, a přitom adekvátně údernou. Lodě proti sobě bojují, padouši halí svou pravou tvář a celá posádka Enterprise se tváří tak odhodlaně, že kdyby stála před Stalingradem během druhé světové, otočí se před ním Hitlerovo vojsko na podpatku a táhne zpátky k Berlínu. Megalomanská podívaná.

Nejhorší trailery můžete najít v profilech českých opusů jako Obchodníci, Maturita, Kameňák 4 nebo Babovřesky 2. Ale i Starving Games stojí za to. 

Zajímavější inspiraci nicméně najdete spíš v osobním pořadí nej trailerů jednotlivých redaktorů:

Cival: Star Trek: Do temnoty - Trailer, Elysium - Trailer, Jen bůh odpouští - Necenzurovaný teaser, Muž z oceli - Trailer 2, Na hraně zítřka - Trailer, X-Men: Budoucí minulost - Teaser, Out of the Furnace - Trailer, Foxcatcher - Teaser, The Raid 2: Berandal – International Trailer, Rivalové - Trailer

imf: Vlk z Wall Street - Trailer, Rivalové - Trailer, Gravitace - Trailer 3, Muž z oceli - Trailer 3, 300: Vzestup říše - Teaser, Star Trek: Do temnoty - Trailer, Podfukáři - Trailer 2, Walter Mitty a jeho tajný život - Teaser, Godzilla - Teaser, Pot a krev - Necenzurovaný trailer

Mr. Hlad: Star Trek: Do temnoty - Trailer, X-Men: Budoucí minulost - Teaser, 300: Vzestup říše - Trailer 2, Gravitace - Trailer 3, Grandhotel Budapešť - Trailer, Captain America: Návrat prvního Avengera - Teaser, Walter Mitty a jeho tajný život - Teaser, Vlk z Wall Street - Trailer, Pacific Rim – Útok na zemi - Finální trailer, Sviňák - Necenzurovaný trailer

KarelR: Star Trek: Do temnoty - Trailer, Špinavý trik - Teaser, Captain America: Návrat prvního Avengera - Teaser, Grandhotel Budapešť - Trailer, Rychle a zběsile 6 - Trailer, Rivalové - Trailer, Vlk z Wall Street - Teaser, Pacific Rim - Útok na Zemi - Finální trailer, Walter Mitty a jeho tajný život - Teaser, Trans - Necenzurovaný trailer

Tak. A kterépak trailery loni nejvíc bavily vás?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace