Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #225 o Laře Croft a kung-fu


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Jak by měl vypadat filmový Tomb Raider? Podle jakého návodu se točí comicsové filmy? A které město má nejlepšího starostu?  

Poslední výplach 2013

Film týdne
Když chválíme amatérské filmy, je obvykle potřeba trošku přimhouřit oči, protože v některých aspektech se amatéři Hollywoodu jednoduše vyrovnat nemohou. Croft je ale trošku jiný případ. Dvacetiminutový film vycházející z posledního herního Tomb Raidera (víceméně, počkejte si na konec) vyhrál Underground Film Festival v Atlantě, režíroval ho Trevor Addie, který dělal kaskadéra u třetích X-Menů, nové Planety opic nebo seriálu Arrow, a celé to vypadá o pár úrovní lépe než to, na co jsme od fanouškovských filmů zvyklí. Dejte téhle partě třicet mega, alespoň trošku slušný scénář a pár známějších herců a celý Hollywood se může jít se svým léta připravovaným rebootem vycpat. Addie a jeho parta kámošů – kaskadérů má minimálně akci v ruce, nebojí se držet atmosféry poslední hry (je to drsné, temné, špinavé a krvavé) a výsledek je vydařenější než dva celovečeráky s Angelinou Jolie.

Upřímný trailer týdne
Parta z Honest Trailers obvykle překopává upoutávky na filmy slavné, populární nebo nějakým způsobem zajímavé, třeba i tím, jak mizerně si vedly v kinech. Teď si ale fanoušci vydupali ne úplně starý ale i tak už skoro zapomenutý kousek Dragonball: Evoluce. Komerční i kvalitativní shit, díky němuž málem vzali fanoušci japonské předlohy Hollywoodu útokem. Na druhou stranu nebýt jeho, nemohl by si chlapík namlouvající tenhle trailer vymýšlet hlášky o Hirošimě a ručních prdech. A svět by byl zase o něco smutnější místo.

Starosta týdne
Jon Gnarr je dost cool jméno, ale nejde o dalšího záporáka pro Thora nebo nejnovějšího Bondova protivníka. Jon Gnarr je starosta islandského Reykjavíku. I když asi nebude sranda starat se o hlavní město tohohle ostrovního státu, zdá se, že Gnarr si umí všechno moc hezky zorganizovat a zbývá mu dost času na koníčky. Třeba na návštěvu filmového festivalu v kostýmu Obi-Wana Kenobiho. Má to zmáklé, hlasy mladých voličů dostane za stylovost, hlasy starých za to, že šel v kostýmu z původní trilogie. Ten chlap to dotáhne na prezidenta!

Návod týdne
I když to vypadá, že v kinech není nic jiného než comicsové filmy, není tomu tak. Jen se na ně nejvíc chodí, takže se o nich i logicky nejvíc mluví a píše. Poslední dekáda jednoduše patří maskovaným hrdinům a filmů s nimi jsme tu měli už docela hodně. Proto nepřekvapí, že v kinech mohou mít diváci někdy pocit, že se to celé trošku opakuje a že v Hollywoodu se manuál „Jak vyrobit comicsový hit“ moc často neaktualizuje. Každopádně pokud potřebujete znát deset kroků k tomu, jak udělat comicsový film, stačí kliknout.

Rodiče týdne
Rodičovství může být sranda, i když vás potomek sotva leze a ještě nezvládne pořádně ani udržet stolici. Záleží na vás, jak si tu srandu uděláte. Někdy stačí trocha fantazie, hromada kartonových krabic a jedno batole a hned si můžete doma hrát na Terminátora, westerny Sergia Leoneho nebo na Temného rytíře. Díky fotkám z podobných akcí si pak budou vaše děcka i v pubertě myslet, že jejich rodiče jsou neskuteční borci.

Projekt týdne
Co má mít dokonalý film? Na tuhle otázku má každý asi jinou odpověď, ale fakt je ten, že když se tam bude cestovat časem, jezdit na dinosaurech, dorazí i roboti s Adolfem Hitlerem a hlavní hrdina bude umět kung-fu  a jeho kámošem bude severský bůh Thor, asi se tím nic nezkazí. Přesně tohle a evidentně i spoustu dalších nádherných magoráren chystají tvůrci Kung-Fury. Na podobný projekt by asi žádné studio dobrovolně nepřispělo, ale trailer naznačuje, že tahle parta svoje řemeslo ovládá a že moc dobře ví, co točí a nedostatek financí nahrazují fanouškovským zápalem. Ale ty prachy by se jim nejspíš tak jako tak šikli, s čímž jim můžete vypomoct na Kickstarteru i vy. Upřímně – kdo by na tohle nechtěl jít do kina?

Bitka týdne
Hulk a Superman si to na plátně nejspíš nikdy nerozdají, protože každý z nich kope za jiné vydavatelství, a i když v comicsech se občas stává, že Marvel a DC vydají něco společně, ve filmovém světě nejspíš k něčemu podobnému jen tak nedojde. Naštěstí tu jsou celkem šikovní fanoušci, kteří zařídili, aby se zelené alter ego Bruce Bannera mohlo střetnout s Clarkem Kentem s tváří Christophera Reeve. Vypadá to překvapivě docela dobře. Odkaz vede na nejnovější video, ale Mike Habjan začal na celé projektu dělat už před nějakými třemi roky, takže si projeďte celý jeho kanál.

Vánoce týdne
Zatímco u nás nosí Ježíšek dárky večer, děti v Americe si musí počkat až na ráno 25. Konec konců ve spoustě vánočních filmů jste to určitě viděli sami. Jak by to ale vypadalo, kdyby tyhle vánoční filmy točili lidi jako Steven Spielberg, Wes Anderson, Michael Moore, Martin Scorsese nebo Stanley Kubrick? Řekněme, že dost odlišně.

Hvězda týdne
Leonardo DiCaprio je bez debat jedním z nejlepších herců současnosti a navíc má čich na skvělé role. Ten Oscar mu ale pořád utíká a vzhledem k tomu, že Vlk z Wall Street Martina Scorseseho značnou část akademiků pořádně pobouřil, nejspíš se ho nedočká ani teď. Zvládl se nestát další dětskou hereckou hvězdou, co po dvacítce zapadne. Ustál úspěch Titanicu, po kterém byl najednou vidět všude a ne svou vinou se stal hodně nenáviděným hercem, a dnes je z něj víceméně garant toho, že v kině dostanete kvalitu. Připomenout si jeho kariéru můžete tady. Na to, že mu při troše štěstí zbývá ještě nějakých třicet hereckých let, už toho zvládl docela dost.

Duel týdne
KarelR se vás minule ptal, které filmy jste si letos přáli pod stromeček. Asi bude nejjednodušší, když se podíváte do diskuse sami a pokud na vás Ježuch zapomněl, můžete tu dodatečně hledat inspiraci na nějaký ten dárek pro sebe.

Dnes se podíváme na Bena Stillera, který má v kinech novinku Walter Mitty a jeho tajný život, ve které hraje hlavní roli a chopil se i režie. Není to poprvé, co se postavil i za kameru. Nás by zajímalo následující – chtěli byste, aby Ben Stiller víc hrál nebo režíroval? Herec nebo Režisér napište do předmětu a do textu uveďte důvody.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace