Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Hobit odolal nástupu Zprávaře i Balea


ikona
Cival
david o. russelltržby
Jak moc tlačili na Bilba Will Ferrel a nezklamávající režisér David O. Russell? 

Ani tentokrát z Hobita trvalka nebude. Vývoj denních tržeb nového blockbusteru režiséra Petera Jacksona celkem věrně kopíruje jedničku. Pokles oproti minulému týdnu o 57% nicméně stačil na to, aby si Hobit 2 připočetl 31 milionů a ubránil si tak první pozici kasovního žebříčku.

SROVNÁNÍ DENNÍCH AMERICKÝCH TRŽEB BLOCKBUSTERŮ PETERA JACKSONA

Šmak, Gandalf a Bilbo zvládli z Ameriky vyrejžovat prozatím 127 milionů dolarů. Jasně tím zaostávají za výnosy prvního dílu, takže je zřejmé, že jeho třistamilionové zámořské tržby se opakovat nebudou. Z pohledu celého světa je to už o poznání veselejší – globálních 403 milionů po deseti dnech je totiž na poměry Středozemě zcela adekvátních a rozměrově odpovídá největší události filmové zimy.

Na stříbrné příčce hlásí (zprávy i bizarní hlášky) Zprávař 2. Velký comeback Frat Packu, ve kterém se kromě Willa Ferrella předvedou i Paul Rudd, Steve Carell nebo Vince Vaughn, po komerční stránce zůstal malinko za očekáváním. Jeho víkendových 26 milionů a 40 mega z prvních pěti dní promítání nicméně v klidu posouvá film vstříc víc jak stomilionovým tržbám. Přes svátky totiž bude Zprávař dolovat z peněženek dost peněz i tváří v tvář početné konkurenci.

AMERICKÉ TRŽBY FILMŮ WILLA FERRELLA

Podaří se tak překonat zisky jedničky, která v létě 2004 překvapila tržbami přes 85 milionů. Z nenápadné komedie vyrostla během roků oblíbená klasika, k níž se Ferrell a spol. po pár škobrtnutích rádi vrátili a vyhoupli se s ní zpátky na vítěznou vlnu. Nás může hlavně těšit, že reakce diváků jsou spokojené a i kritici dávají palec nahoru. Třeba se stane zázrak a Rona Burgundyho se nakonec přeci jen dočkáme i v českých kinech.

Bronz drží animák Ledové království, který už v zámoří vydělal 191 melounů, devatenáctimilionové tržby si ale o víkendu připsalo i retro Špinavý trik aka American Hustle. Rok po skvostné romanci Terapie láskou přišel režisér David O. Russell s velebenou kriminální hříčkou, v níž se spojili jeho herečtí oblíbenci z dvou předchozích filmů (tedy Christian Bale, Bradley Cooper, Amy Adams a Jennifer Lawrence). Výsledkem je zase velká pecka, kterou oslavuje publikum i nadšení recenzenti a která se může chlubit sedmi nominacemí na Zlaté glóby. Devatenáct mega z pouhých 2500 kin pak jasně naznačuje, že i tentokrát z toho bude stomilionový hit a že Russellovo renomé dál strmě stoupá. Gratulujeme!

AMERICKÉ TRŽBY FILMŮ DAVIDA O. RUSSELLA

Naopak jistým zklamáním je pro Disneyho drama podle skutečných událostí Saving Mr. Banks, vyprávějící (nejen) o autorce Mary Poppins. Jeden z potenciálních oscarových kandidátů urval o víkendu pouze devět milionů, a i když jej kritici hodnotí pozitivně, tahle malebná dobovka s Tomem Hanksem, Emmou Thompson, Colinem Farrellem nebo Paulem Giamattim zjevně díru do světa neudělá.

V druhé půlce žebříčku se zjevují Hunger Games 2 s celosvětovými 765 miliony nebo vánoční novinka Tylera Perryho A Madea Christmas.

Z pochopitelných důvodů vyšumělo filmové Putování s dinosaury, nesmyslný to pohrobek televizního seriálu, jenž odstartoval s hanebnými sedmi miliony z tří tisícovek kin. Desetkrát menší distribuční pokrytí naopak stačilo bollywoodskému akčňáku Dhoom 3 na zisk tří milionů. Desítku pak uzavírá Thor 2.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Už od středy se do kin chystá komedie Zpátky do ringu se Stallonem a De Nirem, dokument o hudební produkci Justina Biebera Believe nebo fantasy předurčená ke katastrofě 47 Róninů. Mnohem víc budeme držet palce oddychovce Walter Mitty a jeho tajný život a Scorseseho nové pecce Vlk z Wall Street.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (13)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace