Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Mizerové 3 a další sequelová palba


ikona
KarelR
bad boys 3beverly hills coptintintop gun 2world war z
Kdo natočí druhou Světovou válku Z? A co všechno chystá Jerry Bruckheimer? 

Sequely, sequely, sequely. Hollywood je miluje, protože se na poslušně chodí, a tak jich každý rok vybíhá do kin víc a víc. Řadě z nich bychom se nejraději vyhnuli, dnešní dávka ale výjimečně nepatří mezi to největší myslitelné zlo. Hned trojici pokračování navíc chystá sám Jerry Bruckheimer, který nejspíš konečně pochopil, že od něj vážně nechceme vidět další disneyovky.

 

Slavné studio mu (po dvousetmilionovém odpisu u Osamělého jezdce) ostatně ani neobnovilo smlouvu. A tak se Jerry vrátil do područí Paramountu, kde začal naplno chystat pokračování Top Gunu s Tomem Cruisem a jakýsi poloreboot Policajta s Beverly Hills s Eddiem Murphym. První jmenovaný film ještě stále hledá režijní náhradu za zesnulého Tonyho Scotta. Druhý pak dostal do rukou Brett Ratner, který se vrhne zpátky do akce hned po dokončení Hercula s Dwaynem Johnsonem.

Maličko pochybné projekty? Možná. Tyhle návraty ke kořenům ale pořád zní líp než další G-Force nebo Čarodějův učeň, a k tomu hlavnímu se teprve dostáváme. V Sony totiž najali Davida Guggenheima, scenáristu thrilleru Nepřítel pod ochranou, k sepsání třetích Mizerů. Bruckheimer už je samozřejmě producentsky na palubě, Guggenheimův štos papírů by pak měl posloužit k tomu, aby se k sérii vrátili i Lawrence, Smith a Bay. Jistě, není to přespříliš zásadní posun kupředu. Pořád ale jde o reálné probuzení jednoho z nejvytouženějších sequelů současnosti, přičemž je fajn, že půjde Sony do přesvědčování i se scénářem. A ne jen s obřími šeky.

 

Na čistě finanční bázi teď staví spíš v Paramountu, kde konečně sehnali režiséra pro dvojku Světové války Z. Už tak laciného Marca Forstera nahradí ještě levnější Juan Antonio Bayona, jehož katastrofická pecka Nic nás nerozdělí jej ale k téhle práci dokonale předurčuje. Zatím sice není známo, co se bude se zombie zamořeným světem dít tentokrát. Doufejme ale, že někdo brzy dostane brilantní ideu, protože Bayona rozhodně umí jít na dřeň. A tady by to mohl předvést v plné parádě.

---

Vytáhni v hospodě: Poslední sequelová novinka patří Tintinovi. Peter Jackson se nechal slyšet, že se chce na dvojku vrhnout hned po třetím Hobitovi. A při pohledu na jeho živelné digitální hrátky z jedničky a dvojky to vůbec nejsou špatné vyhlídky.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (12)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace