Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Před Hobitem vydělávala disneyovka a Hunger Games


ikona
Cival
tržby
Šmakovi se už sbíhají sliny... 

Krocani zamávali z pekáčů, Díkuvzdání se stalo minulostí a tržby filmů uváděných v amerických kinech tedy musely tradičně razantně klesat. Propady tučných výdělků šlo vysledovat napříč celým distribučním spektrem, nejmíň se ale úbytek lidí v multiplexech projevil na tržbách Ledového království.

Tenhle disneyovský animák se opravdu zvládá pohybovat ve šlépějích Na vlásku – při poklesu zisků o 53% se o druhém víkendu v kinech prodral na první příčku žebříčku s 31 miliony. Po dvanácti dnech v zámořské distribuci jich má na kontě už 134, což je rozhodně chvályhodná bilance. Dvoustovku jen z Ameriky zvládne Ledové království s prstem v závěji.

Před zahájením dolarových hodů s drakem Šmakem a partou hobitů se jinak nejvíc pozornosti upírá na dvojku Hunger Games. Ta si tentokrát připočetla na stříbrné pozici 27 milionů a z aktuálních 336 milionů se v klidu tlačí k americké čtyřstovce. Nové Hunger Games budou v kinech dobíhat až do konce roku, teď ale mají na kontě celosvětových 673 milionů. A nutno podotknout, že to přeci jen není takový frkot, jak se po prvním víkendu čekalo…

SROVNÁNÍ AMERICKÝCH TRŽEB HUNGER GAMES A TWILIGHT SÁGY

Jedinou novinkou týdne bylo drama Out of the Furnace, do něhož si režisér oscarového Crazy Heart Scott Cooper tentokrát pozval Christiana Balea a Caseyho Afflecka. Divácké ohlasy bohužel nadšením neoplývají a kritici dávají dokonce lehce palec dolů. Škoda. Zklamáním jsou ovšem i slaboučké pětimilionové tržby o úvodním víkendu. I Šmakův pšouk vynese víc.

AMERICKÉ TRŽBY FILMŮ CHRISTIANA BALEA

Thor 2 je tentokrát bramborový, těsně pod dvoustovkou z Ameriky a s 610 miliony z celého světa. Kladivo zvýšilo svou moc, takový Iron Man ale pořád zůstává dvakrát silnější.

Na pětce se dál kaboní oddychovka Delivery Man, jíž ke slušným tržbám nejspíš nepomůžou ani odvážné překlady, jako například český název Pozdravy ze spermabanky. Vince Vaughn upadá.

Šestý thriller Homefront se Stathamem a Francem bohužel nezaujal, tržby bude mít pohříchu podobné jako výrazně levnější a prý i kvalitnější válečné drama The Book Thief – to je tentokrát sedmé s 2,7 miliony za víkend a tuctem melounů celkově.

Do desítky se pak vtěsnala ještě černošská ansámblovka The Best Man Holiday, britská konverzačka Philomena a chválené drama s McConaugheym Dallas Buyers Club aka Klub poslední naděje.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden obsadí čtyři tisícovky kin druhý Hobit, konkurovat mu bude jen další tyjátr Tylera Perryho o bábě Madee – tentokrát ve vánočním ladění a s všeříkajícím názvem A Madea Christmas. Uff.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (29)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace