Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Dvojka Hunger Games se rekordně rozjela


ikona
Cival
hunger gamestržby
Znovu se přepisovaly historické tabulky. I Batman padl... 

Slušnej masakr. Nové Hunger Games nenechaly nikoho na pochybách, že se budou řadit mezi největší hity letošního roku. Do kin totiž znovu vstoupily s ohromnou vehemencí. Veškerá konkurence byla zdrcena, silný Thor sražen na kolena, i superúspěšná Twilight sága musí při pohledu na víkendové zisky závidět.

SROVNÁNÍ AMERICKÝCH TRŽEB HUNGER GAMES A TWILIGHT SÁGY

První Hunger Games utržily o svém premiérovém víkendu neskutečných 152 milionů dolarů, dvojce se ale povedlo tuhle sumu ještě navýšit, a to na megalomanských 161 mega. A to, prosím pěkně, čistě ve 2D! Vražedná pomsta se tak stala vůbec nejúspěšnější premiérou bez 3Dčka v historii, protože na úvod vydělala víc než Temný rytíř povstal. Její otvírák je zároveň rekordní položkou v rámci listopadových premiér vůbec a čtvrtým nejúspěšnějším víkendovým startem dějin po Avengers, trojce Iron Mana a po finále série o Harrym Potterovi. Zkrátka impozantní rozjezd.

NEJVĚTŠÍ PRVNÍ VÍKENDY HISTORIE

Hunger Games budou v Americe znovu cílit na 400 milionů dolarů – tady už se zisky nedají moc navyšovat, protože poptávka byla díky popularitě knihy už u jedničky maximální. Vyšší výnosy ale určitě přitečou ze zbytku světa, kde první film pomáhal značku kolikrát teprve etablovat – jednička schrastila na neamerických trzích celkově 283 milionů, dvojka polovinu téhle sumy dala už během pár prvních dní v kinech.

NEJVYŠŠÍ LISTOPADOVÉ OTVÍRÁKY

Spekulace o souhrnných miliardových ziscích tedy nejsou mimo realitu, a to i díky vyšším kvalitám filmu samotného. Studio LionsGate moc dobře ví, proč třetí knihu rozdělí na dva díly: Tohle jsou totiž snadno vydělaný a na jistotu ložený prachy.

ŽEBŘÍČEK NEJRYCHLEJI VYDĚLÁVAJÍCÍCH FILMŮ

Stříbrnou příčku si uchránil Thor, samozřejmě ale s obrovitánským odstupem. Jeho víkendové zisky spadly o 61% na 14 milionů. Thorův Temný svět tak aktuálně přepočítává 167 mega z Ameriky, celosvětově ale hlásí už úctyhodných 548 milionů a neodvratně míří na pozici třetí nejvýnosnější marvelovky po Iron Manovi 3 a Avengers. V Asgardu je veselo.

Bronzový stupínek obsadil úspěšný sequel Best Man Holiday. Tahle černošská ansámblová oddychovka si přičetla dalších dvanáct milionů a už s průběžnou padesátkou na kontě je jednoznačně výdělečným podnikem.

Naopak jako průšvih se vybarvila komedie Pozdravy ze spermabanky aka Delivery Man, která si odbyla premiéru s chabými osmi miliony. Ambice na velký předvánoční hit se vůbec nenaplnily a Vince Vaughn si připisuje do filmografie další zaškobrtnutí. Nad komediálními hvězdami z tzv. Frat Packu se holt už dávno sešeřilo (staré časy jim připomene tak maximálně Zprávař 2), Vaughn má tentokrát jen štěstí, že Pozdravy ze spermabanky stály ještě o polovinu míň než slabí a rovněž neúspěšní Stážisti.

Na pátém místě s pěti miliony trpělivě sbírá peníz po penízku Ptačí úlet, šestá komedie Frajeři ve Vegas se dostává do čistého zisku a sedmé Bad Grandpa od týpků z Jackass už skoro líže hranici stomilionových tržeb jen z Ameriky.

Do desítky se pak ještě vešlo adrenalinové scífko Gravitace, extaticky hodnocené otrokářské drama 12 Years a Slave a s necelými třemi miliony za víkend i nezávislárna Dallas Buyers Club, za níž je opětovně velmi hlasitě chválen (a na festivalech oceňován) Matthew McConaughey. Příštích dvanáct měsíců, kdy bude prověřen oscarový potenciál dramat Mud, The Wolf of Wall Street a právě Dallas Buyers Club a kdy si McConaughey odbyde hlavní roli v Nolanově sci-fi Interstellar, budeme o tomhle herci slýchat hodně a nejspíš jen ve velmi pozitivních intencích.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Příští týden bude hodně zajímavý, protože černošský muzikál Black Nativity a velmi slibný akční thriller Homefront s Francem a Stathamem doplní retro s oscarovými ambicemi The Book Thief a ve zhruba pěti stovkách kin i americký remake Oldboye. Všechny by ale měl kasovně zmasakrovat animák Ledové království, s nímž chce Disney zopakovat triumf Na vlásku.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace