Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Gilliam chystá Dona Quijota. Zase


ikona
Mr. Hlad
terry gilliam
Bývalý Monty Python oživuje nejvíc prokletý projekt v Hollywoodu 

Jeden z nejosobitějších filmařů vůbec, bývalý člen Monty Pythonů a zatraceně zajímavý režisér Terry Gilliam je pravděpodobně největším smolařem v Hollywoodu. Jen málokterý jeho projekt neprovází problémy a neočekávatelné a obvykle blbé náhody. O jeho projektu Muž, který zabil Dona Quijota dokonce vznikl dokument Ztracen v La Mancha. Byl o tom, jak Gilliam film nikdy nenatočil. Jednou se Jean Rochefort zranil při jízdě na koni, podruhé se ukázalo, že místo natáčení není takové, jak se očekávalo, a potřetí zlobilo počasí.

Gilliam se ale nevzdává a příběh muže z jednadvacátého století, jenž se časem přesune do století sedmnáctého a začne makat jako Sancho Panza pro Dona Quijota, hodlá opět oživit. Sám říká, že jednoduše chce mít film z krku. Natočit ho, poslat do kin a mít konečně klid. Posedmé už to vyjít musí. Problém je, že o filmu se mluví a píše už opravdu dlouho, takže i když se Gilliamovi povede projekt tentokrát dokončit, očekávání diváků budou asi veliká. S návratem Rocheforta a původně obsazeného Johnnyho Deppa se moc nepočítá, ale naposledy se v souvislosti s hlavními rolemi mluvilo o Robertu Duvallovi a Ewanu McGregorovi. Snad to tentokrát vyjde.

---

Vytáhni v hospodě: Když Gilliam točil Dona Quijota naposledy, část filmu přeci jen vznikla. Dnes jsou však materiály ztraceny.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace