Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #219 o souboji Batmana se Supermanem


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Dá se zabloudit v IKEE? Je Superman nebezpečný? A čím zabodoval Van Damme? 

Vítejte u pravidelného nedělního pokoukání.

Kraťas týdne
Wes Anderson je jedním z nejzábavnějších a nejoriginálnějších režisérů současnosti. Pokud vám sedí jeho styl, budete ho žrát. Pokud ne, nejspíš si u jeho komedií budete chtít po pár minutách vrazit do hlavy vrtačku. Momentálně kutí hodně zajímavě vypadající Grand Budapest Hotel, ale udělal si i čas na jeden krátký film. V Castello Cavalcanti najdete v sedmi minutách všechno, co čekáte. Divný humor, Jason Schwartzmana, ne zrovna normální dialogy a taky jednoho závodníka, jemuž se v padesátých letech podařilo vybourat se se svým autem v italském zapadákově.

Nábytek týdne
Sandra Bullock a George Clooney zjistili na vlastní kůži v Gravitaci, že uvíznout ve vesmíru není žádná sranda. Gigantický prostor, nikde žádná pomoc a strach. To všechno ale můžete zažít i na zemi. Třeba v momentě, kdy si půjdete koupit nový noční stolek nebo apartní koberec typu Hoven.

Roznožka týdne
JCVD na tom s kariérou není moc dobře. Sice si nedávno zahrál záporáka ve dvojce The Expendables, ale šance, že ho to vrátí zpátky mezi akční hvězdy, je bohužel minimální. Nejspíš o něm uslyšíme už jen v souvislosti s lacinými béčky a dalšími sequely Univerzálního vojáka. Každopádně bývalá belgická akční superstar pořád ještě má co nabídnout. Zvlášť, když k tomu dostane dva kamiony.

 

Upřímný trailer týdne
Hádky o tom, jestli Muž z oceli je nebo není dobrý film, budou ještě asi chvilku trvat. O tom, na jaké straně stojím já, se už asi bavit nebudeme (je to hovadina a v půlce jsem málem usnul) a hezky si připomeňme to, co decentně rozhodilo fanoušky největšího comicsového symbolu všech dob. Hrdina chránící nevinné a americký způsob života se po „nolanizaci“ změnil na celkem nebezpečného chlapíka, kterému je lepší jít z cesty. A evidentně si to nemyslím jen já a další ne až tak nadšení diváci. Ale ten dubstepový ničitel planet je cool, to zase jo.

Hlasy týdne
Na bitku Batmana a Supermana si budete moci zajít až za nějakou dobu, tedy pokud u toho chcete vidět Bena Afflecka a Henryho Cavilla. Jestliže vám ale stačí audio verze, jsou tu Tim Daly a Kevin Conroy, kteří nejslavnější hrdiny comicsů od DC už nějakou dobu mluví v animácích. A i bez kostýmů a triků je to celkem zábavná podívaná.

 

Instalatér týdne
Dnes musí být všechno temnější. Batman, Šípková Růženka i Sněhurka. Tak proč by nemohl dostat trochu temnější odstín i legendární Mario? Scenárista Sněhurky a lovce Evan Daugherty se rozhodl natočit čtyři krátké filmy o Mariovi, jeho bráchovi Luigim, princezně Peaches a o Toadovi. A rozhodně to vypadá lépe než ten vyblitý pokus o celovečerák s Bobem Hoskinsem a Dennisem Hopperem ze začátku devadesátých let.

 

Konec éry týdne
Skončila síť videopůjčoven Blockbuster Video. Ještě před čtyřmi lety šlo o firmu, která jednoduše nešla přehlédnout. Zaměstnávala 60 000 lidí a měla 9 000 poboček, ale pochopitelně s nástupem rychlého internetu a steamování to s ní začalo být hodně zlé. Už minulý týden jsme psali o tom, že to tedy oficiálně zabalila a byly uzavřeny všechny dosud fungující obchody. Teď ale navíc víme, že byl poslední film vypůjčený 9. listopadu v 11 hodin večer na Havaji a šlo o Apokalypsu v Hollywoodu.

 

Obrana týdne
Návrat Jediho to neměl u fanoušků úplně jednoduché. Konec ságy se povedl, ale roztomilí Ewokové byli pro hardcore fanoušky celkem kudla do zad. Objevili se ale i lidé, který vadily jiné věci. Například kritik John Simon byl přesvědčený, že Hvězdné války opravdu nejsou vhodné pro děti. Naštěstí mu v roce 1983 Roger Ebert a Gene Siskel vysvětlili, jak se věci mají.

Projekt týdne
Film Similo je sci-fi odehrávající se v roce 2065 na Antarktidě, jednom z mála míst, kde se po změně klimatu dá ještě žít a stojí tu umělá města. Právě tady se potkají dva hrdinové. Ona hledá lásku, on sám sebe. Projekt vznikl přes Kickstarter, kde tvůrci vybírali peníze na postprodukci. Nepotřebovali miliony, stačilo jim nějakých patnáct tisíc dolarů. A rozhodně je třeba říct, že podle teaseru film vypadá asi tak tisíckrát dráž. Jsme docela zvědaví, co z toho nakonec vyleze.

 

Duel týdne
Minulý superhrdinský duel u vás totálně vyhrál Muž z oceli, na kterého se nikdo ani vzdáleně nechytal.

Dnes se podíváme zase mezi comicsové hrdiny, ale tentokrát mezi ty méně úspěšné. Zajímalo by nás, co byste řekli na třetího Ghost Ridera. Byl by zájem? Svoje ANO nebo NE pište do předmětu a do textu uveďte důvody, případně návrhy na režiséry nebo nové herecké tváře.

Za týden zdar.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace