Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zjizvený Napoleon dobyje svět


ikona
KarelR
napoleonrupert sanders
Od Sněhurky a lovce k malému Francouzovi... 

Devět let starý Alexander Warnery hodně bolel. Z ambiciózní válečné pecky se vyklubal zoufalý propadák, kterému možná napraví pověst až definitivní režisérský sestřih, jenž se pomalu blíží na modré disky. Studio už se z téhle prohry nicméně stihlo oklepat. A plánuje epickou podívanou s jiným slavným vojevůdcem, který dodnes čeká na pořádné celovečerní zpracování.

Jak jste určitě pochopili z titulku, jedná se o Napoleona, kterého mimochodem přes 20 let neúspěšně tlačil na plátno sám Stanley Kubrick. Nová doba si ale samozřejmě žádá nový pokus, na který dohlédnou hned dva zajímaví tvůrci. Tím prvním je scenárista Jeremy Doner, jenž stojí za seriálovým hitem The Killing. Druhým pak režisér Rupers Sanders, jehož debut Sněhurka a lovec rozhodně patří mezi ty lepší fantasy podívané posledních let.

 

Proč by mohl tenhle Napoleon fungovat? Protože z něj prý nikdo nebude dělat svatouška. Šablonou pro biografii nejslavnějšího francouzského vojevůdce má totiž být gangsterská klasika Zjizvená tvář. Měl by nás tedy čekat výživný antihrdina, z čehož bude mít celá jeho domovina dozajista radost. Návštěvu kina tam ale nejspíš vynechá málokdo, což je vždycky dobrý start. Takže už zbývá jen prodat Napoleona i americkému a asijskému publiku a je vyhráno...

---

Vytáhni v hospodě: Napoleon by se měl brzy podívat i na malé plátno, a to dokonce pod dohledem Stevena Spielberga.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace