Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: 7 věcí, které nám odhalil teaser Kapitána Ameriky 2


ikona
KarelR
captain america: the winter soldiermarveltéma
Čekají nás Avengers 1,5 nebo něco mnohem víc? 

Dvojka Thora sice sbírá překvapivě spokojené divácké reakce, všichni ale tak nějak víme, že jde jen o předkrm k důležitějším marveláckým chodům. Jeden z nejvýraznějších momentů filmu dokonce nenápadně ukazuje k tomu nejbližšímu, v němž si to Kapitán Amerika rozdá s tajuplným Zimním vojákem. Že to podle vás bude jen další zastávka na cestě k Avengers 2? Kdepak. Už první teaser jasně naznačil, že hodlá Marvel (v rámci PG-13 možností) tnout do živého. A to ve všech směrech, jelikož Kapitán Amerika poputuje přímo do thrillerových vod.

PODÍVEJTE SE NA TEASER KAPITÁNA AMERIKY 2

 

Jistě, tradiční marvelácká nadsázka ho určitě neopustí. Než dá ale nejmocnějším hrdinům světa pořádně zabrat Joss Whedon, hodlají dva z nich otestovat bratři Russovi. Převážně televizní dvojka dostala do rukou jak idealistického Kapitána Ameriku, tak nelibě ostříhanou Černou vdovu. A pokud máte rádi spekulace, můžete se začít těšit na malou válku třetiny Avengers se zmatenými silami S.H.I.E.L.D.u. Jak jsem k tomuhle závěru došel? Stačilo pozorně sledovat první upoutávku, ze které vypadlo následující sedmero odhalení.

1)  Crossbones je agent S.H.I.E.L.D.u

Crosskdo? Přeci ten černovlasý drsňák z úvodu teaseru (hraje ho Frank Grillo z Warriora nebo Mezi vlky), před nímž si Kapitán dává svůj trademarkový seskok z letadla (poprvé ale bez padáku!). Tenhle charismatický pán se jmenuje Brock Rumlow a v comicsu jde o nájemného žoldáka, který si říká Crossbones a rád by z Kapa udělal sekanou. Film ale na rozdíl od papírové předlohy potřeboval notně posílit nejistotu ohledně S.H.I.E.L.D.u. A tak bude Rumlow místo pro Red Skulla pracovat po Kapově boku, aby v pravou chvíli odhalil svoje nepříliš patriotické záměry. První zrádce je tedy jasný.

2) Alexander Pierce to má pošéfované

"Někdy musíme strhnout starý svět, abychom mohli postavit nový, kapitáne. A to dělá nepřátele...", utrousí Robert Redford a ustaraně se podívá na muže hvězd a pruhů. Steve sice v Avengers nebyl z práce S.H.I.E.L.D.u příliš nadšený. Amerika ale moc jiných vládních superorganizací nemá, takže si nakonec zbudoval domov u ní. Což znamená pravidelný kontakt s Furyho šéfem, nevyzpytatelným kravaťákem Alexanderem Piercem, o jehož věrnosti vlajce panují pochyby už pěkných pár měsíců. Samotnému Redfordovi totiž uklouzlo, že jeho postava není zrovna naivní idealista. A Crossbonesova infiltrace S.H.I.E.L.D.u by šla jen těžko provést bez podpory zevnitř, americkou legendu by tak mohl čekat hodně zajímavý vývoj.

3) Falcon bude strašně cool

Kap bude kvůli Piercovi a Crossbonesovi potřebovat velkou kamarádskou podporu, kterou mu vedle bujné Vdovy nabídne hlavně Sam Wilson aka Falcon. Pod tímhle označením se skrývá první comicsový superhrdina afroamerického původu (prvním černým byl Black Panther), kterého si zahraje Anthony Mackie (Ganster Squad). Marvel se ale jeho klasických kreslených kořenů zase tolik držet nebude. Z Kapova dlouholetého kámoše, který nosí kyberneticky ovládaná křídla a dorozumívá se s ptáky, totiž na plátně bude těžkotonážní vojenská posila, inspirovaná jeho vědečtější Ultimate verzí. Falconova křídla tak dostanou moderní hi-tech look. A jeho holubí informační síť možná zmizí úplně, což při pohledu na tohohle borce v akci snad nikoho nemrzí.

 

 

 

4) S.H.I.E.L.D. není jedna létající pevnost

Falconův letecký postroj ale nebude zdaleka jedinou technickou vychytávkou, kterou nám bratři Russovi představí. Dostaneme se především do zákulisí S.H.I.E.L.D.u, ze kterého jsme v Avengers viděli "pouze" jeden Helicarrier. Že vám přišel cool sám o sobě? Tak to vás dvojka Kapitána hodně potěší, jelikož v ní pošramocená 64ka nafasuje hned tři monstrózní parťáky. U 65ky a 88ky sice zatím není jasné, jestli se vůbec odlepí od země. 42ku ale čeká minimálně velkolepý start... který se asi rychle změní na destruktivní výkop filmu. Pár šramů by pak tenhle manévr mohl nadělit i Triskelionu, což je pozemní základna S.H.I.E.L.D.u, v níž se odehrává velká část teaseru (a nedávno její existenci potvrdili seriáloví Agents of S.H.I.E.L.D.). Marvel tak vítaně šponuje měřítko, spolu s ním se ale zvyšují i sázky.

 

 

 

5) Fury půjde pod skalpel

Celý vesmír sice ve dvojce Kapitána Ameriky v ohrožení nebude. Ulice Washingtonu ale i tak zažijí slušné peklo, jehož první "obětí" by měl být Nick Fury. Nebojte se, Jacksonův nestárnoucí lídr těžko poputuje pod drn. Záběr z operačního sálu ale naznačuje minimálně slušné koma, které Vdovu s Kapitánem připraví o zastání z vyšších míst. Co dál? Padouchové samozřejmě převezmou kontrolu nad S.H.I.E.L.D.em. A udělají ze superhrdinského dua (s Falconem tria) nepřátele státu, kteréžto je třeba rychle vypátrat a zlikvidovat.  

 

 

6) Zimní voják ruské kořeny jen hraje?

Zabijácké pátrání samozřejmě bude úkolem pro Zimního vojáka aka Kapova nejlepšího kámoše Buckyho Barnese. V comicsu Bucky přežil pád do vodních hlubin (tady se Marvel drží předlohy) a našli ho Rusové, kteří mu přimontovali bionickou ruku, vymyli mozek a udělali si z něj prvotřídního zabijáka. Mezi jednotlivými misemi ho přitom drželi ve stázi, takže nezestárnul o moc víc než zmražený Kapitán. Marvelácké filmové univerzum potom předvede podobný trik, jen se nejspíš dočkáme jiné mozkovny za Buckyho nejnovějšími činy. V comicsu převzal ruskou štafetu Red Skull. Tady to ale vypadá na interního loutkáře, jenž design s ruskou hvězdou používá jen jako šikovné maskování. Řídí Zimního vojáka opravdu Pearce? Anebo Marvel opět mlží a chystá daleko zapeklitější intriky? Ať tak nebo tak, vypadá to na další prvotřídní hrátky se zdrojovým materiálem.

 

7) Kapitán Amerika pozná šedivý svět. A upraví mu ciferník!

Buckyho záporáctví dělá z druhého Kapitána Ameriky zdaleka nejosobnější marvelovku Fáze 2. Ed Brubaker tenhle zvrat v comicsu vyždímal na maximum a dal světu jednu z nejlepších marveláckých sérii poslední dekády. Bratři Russovi tak mají na talíři opravdu velké sousto, zatím ale jen příjemně překvapují. Největším highlightem nadějného materiálu je přitom pochopitelně bitka ve výtahu (v traileru je sestříhaná, v kinoripu už ji ale můžete zhlédnout prakticky celou), v níž se Steve úspěšně posouvá do polohy akčního superfrajera. Správňák z Druhé světové a nebojácný patriot z Avengers to potřeboval jako sůl. Společně s podrýváním jeho víry v neposkvrněnost Ameriky (= S.H.I.E.L.D.u) jde totiž o nejchytřejší způsob, jak mu přihrát víc diváckých sympatií. A že si jich Chris Evans zaslouží mraky, protože zrovna tady si to hrozně dává!

 

 

Černobílý hrdina v zatraceně šedivém světě. Marvel zacílil na sedmdesátkové thrillery z ranku Třech dní Kondora a zatím se mu tahle volba daří na jedničku. Kapitán Amerika sice k téhle formuli přimíchá obří exploze a Scarlett Johannson v akčním módu. V jádru příběhu ale bude stát maximálně osobní konflikt a neměla by být nouze o trochu sociálního přesahu (Kapův komentář o nahrazení svobody strachem nemá chybu), máme tedy před sebou až nečekaně ambiciózní marvelovku. Dokáže si udržet zarputilost i tvář a překlenout jak hravého Iron Mana, tak pohádkového Thora? Náznaky tu určitě jsou, takže nezbývá než držet palce a doufat v adrenalinovou jízdu, která se nebude brát až příliš na lehkou váhu. U Zimního vojáka totiž moc manévrovacího prostoru nebude. A je nezbytně nutné, aby z toho Marvel udělal Kapitánovu nejzásadnější přednost.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace