Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nové Star Wars původně chystal Lucas


ikona
KarelR
disneyj. j. abramsstar wars
Kořeny Epizody 7 sahají hlouběji, než byste čekali. 

Když Disney skoro před rokem oznámil, že chystá tři nové epizody Star Wars, panoval dojem, že budou mít pramálo společného s Georgem Lucasem. Jistě, tvůrce celé ságy byl od začátku prezentovaný jako jeden z důležitých konzultantů. Otěže značky ale v rukou držela nová šéfka Lucasfilmu Kathlenn Kennedy a všechno nasvědčovalo tomu, že se do předaleké galaxie chtějí vracet především hlavouni od Disneyho.

Nový rozhovor s Jettem Lucasem, synem slavného filmového vizionáře, ale vypráví trochu jiný příběh. Nové Star Wars prý začal George Lucas plánovat už rok před prodejem Lucasfilmu (tj. kolem léta 2010). Základy třech dalších filmů se tak původně nepokládaly za dohledu scenáristy Michaela Arndta ani režiséra J. J. Abramse, nýbrž se piplaly zhruba stejným způsobem jako u předchozí šestice galaktických výletů.

Lucas navíc ze začátku ani neplánoval předávat ságu do cizích rukou. Za nespecifikovaných okolností se pro to ale ve finále rozhodl a se Star Wars odevzdal i celou svoji firmu. Nadále nicméně zůstává činným rádcem a Abrams s ním podle Lucase mladšího pravidelně konzultuje řadu věcí. Pokud jste tedy toužili po kompletně nových, "nelucasovských" Star Wars, moc na to nesázejte.

Je sice otázkou, jestli se všechny Lucasovy nápady použily, nebo se po prodeji Lucasfilmu začalo od nuly. Vzhledem k jeho momentální účasti mu ale těžko všechno škrtli, takže doufejme, že Abrams a spol. příliš nelpí na minulosti. Pokud chce nová generace vnést do Star Wars svěží filmařský vítr, na následování Lucasových kroků by se příliš lpět nemělo.

---

Vytáhni v hospodě: Saiorse Ronan se zúčastnila konkurzu na jednu z rolí v nových Star Wars. Ale nelekejte se. Už stihla rozhlásit, že nebyla zdaleka sama.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace