Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

VIDEO: Nové scény z Avengers


ikona
KarelR
avengersmarvel
Joss Whedon chystal daleko víc Iron Mana v akci. 

Skoro žádný film nevypadá na plátně tak, jak si ho jeho autor na začátku vysnil. A u blockbusterů to platí dvojnásob, jelikož na nich pracují stovky lidí, kteří den co den upravují stamilionového drobka tak, aby s ním bylo studio ve finále co nejspokojenější. Sledovat tenhle vývoj je prakticky nemožné, občas se ale poštěstí a my se můžeme zabrat do úvah, co by kdyby.

U čeho se poštěstilo tentokrát? Opět u Whedonových Avengers, jejichž vývoj šel dobře zkoumat už díky spoustě vystřižených scén. Na blůčku jich přistálo 15 minut, další byly odhaleny v kufříkové marvelácké kolekci, a nyní je tu mám ještě jeden nášup. Svoje oblíbené herce si v nich sice ale neužijete. V jádru je to ale daleko zajímavější materiál než minutové frky typu "Kapitán Amerika zachraňuje milou americkou rodinku".

Federico D'Alessandro, marvelácký šéf oddělení storyboardů, totiž nahrál na net hned několik testovacích animací, které vycházely z Whedonova původního scénáře k Avengers. O tom jsme dosud věděli vlastně jen to, že v něm nejmocnější hrdinové světa přibrali do party Janet van Dyne aka Ant-Manovu družku Wasp. Teď se ale můžete mrknout hned na čtyři scény, v nichž je krásně vidět, že ani Whedon původně neodolal svodům Tonyho Starka.

jistě si pamatujete, že se Iron Man ve filmu představuje jednoduchou scénou s rozsvícením Stark Tower. První verze scénáře ale očividně počítala s tím, že se s Tonym sejdeme kdesi v Africe, kde pokračuje v likvidaci starkovských zbraní.

To máme jednu úvodní akci s Iron Manem. Whedon ale plánoval i druhou, v níž měl Tony nahánět Lokiho při útěku z tajné základny S.H.I.E.L.D.u. Tak tak, žádná potyčka s Marií Hill a Nickem Furym. Tunelová štace jednoznačně patřila odvážnému miliardáři.

Třetí video pak ukazuje scénu, která ve filmu plus mínus zůstala - slovní duel ve Stark Tower, který se ale ve svých počátcích stáčel do zajímavě temných míst. A navíc v něm Tony sypal narážky na Drákulu a Star Wars!

Tony-centrické až na kost? Docela jo. Marvelácká doporučení zřejmě zněla jasně, buďme proto rádi, že se Whedonovy podařilo dát dohromady daleko týmovější podívanou bez obi-wanovských berliček. Spousta jeho nápadů nicméně zůstala, jen se přesunuly na jiná místa. Jak je ostatně vidět na posledním videu, které ukazuje alternativní začátek bitvy o New York.

Whedon se kdysi nechal slyšet, že to v první verzi Avengers s Wasp přehnal a nakonec ji raději vypustil. Snad někdy zjistíme, co přesně pro ni plánoval, jelikož ani tohle video příliš nenapovídá. Janet by se nicméně měla objevit ve Wrightově Ant-Manovi, takže ji Whedon může dostat do rukou v Avengers 3. Určitě se na to těší už teď.

Jestli vás storyboardové animace k Avengers zaujaly, D'Alessandro nabízí na svém webu spoustu dalších. Pár je z Thora, pár z Kapitána Ameriky, momentálně ale nejvíc táhnou ty z Iron Mana 3. Rhodeyho půlminutový přesun v závěru filmu toho sice nic moc neodhalil. Tonyho původní likvidace záporáka a originální osud Mandarina by ale mohly zajímat nejen fanoušky Shanea Blacka.

 

Jste rádi, že Whedon z Avengers nakonec neudělal Iron Mana 3? Nebo byste ho na místě marveláckých producentů přinutili k tomu, aby akční scény s Iron Manem nevypouštěl? Vyjádřete se v diskuzi a případně dejte vědět, kterou z D'Alessandrových animací byste nejraději viděli v hrané podobě.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (18)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace