Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Chcete vydělat balík? Pište softporno.


ikona
KarelR
50 odstínů šedi50 shades of greyhunger games
Kteří knižní autoři si přijdou na největší balík? 

Časopis Forbes každoročně publikuje stohy žebříčků. Obvykle nás zajímají jen ty herecké a režisérské, letos ale vypadá zajímavě i spisovatelský. Jednoznačně totiž potvrzuje, že jsou nejvděčnějšími čtenářkami 21. století mladé ženy. Samozřejmě se staršími v závěsu.

 

Zatímco tedy kinům kraluje explozivní tvorba pro pány (comicsy, sci-fi, akční filmy...), dámy s oblibou zůstávají doma u knihy/tabletu, kde hltají nejnovější dobrodružství Anastasie Steele nebo Katniss Everdeen. A to v závratně vysokém množství, jelikož vynesly E. L. James (50 odstínu šedi) a Suzanne Collins (Hunger Games) mezi trojici nejvýdělečnějších pisatelských jmen posledního roku.

Na druhé místo se sice vmáčkl James Patterson (např. Alex Cross). Žebříček nejrychleji bohatnoucích autorů pak ale doplňují třeba nezastavitelná Danielle Steel a samozřejmě i J. K. Rowling (Prázdné místo), které snad mají ke své tvorbě lepší vztah než Stephanie Meyer. Z té totiž čerstvě vypadlo, že je od Twilightu "každý den dál a dál. Je to za mnou. Není to pro mě šťastné místo." S Edwardem a Bellou už se tedy jen tak nesetkáme. Minimálně do doby, než se někomu povede odkoupit práva, že...

 

Knižní byznys, který každým rokem víc a víc sází na e-booky, je nicméně úzce propojený s tím filmovým. Hunger Games se chystají na druhý díl, 50 odstínů šedi bude mít premiéru 1. srpna 2014 a Danu Brownovi (Langdonovky), Ricku Riordanovi (Percy Jackson) nebo Georgei R. R. Martinovi (Hra o trůny) se povedlo jejich postavy zhmotnit už několikrát. Co nás čeká dál? Sequely, sequely a sequely. Nejvýdělečnější knihy už si Hollywood dávno rozebral, takže zbývá jen čekat na novou senzaci, která snad nebude dalším čtivým soft pornem, po kterém se nestydí sahat ani babičky.

Celý žebříček:

E. L. James - 95 milionů dolarů
James Patterson - 91 milionů dolarů
Suzanne Collins - 55 milionů dolarů
Bill O'Reilly - 28 milionů dolarů
Danielle Steel - 26 milionů dolarů
Jeff Kinney - 24 milionů dolarů
Janet Evanovich - 24 milionů dolarů
Nora Roberts - 23 milionů dolarů
Dan Brown - 22 milionů dolarů
Stephen King - 20 milionů dolarů
Dean Koontz - 20 milionů dolarů
John Grisham - 18 milionů dolarů
David Baldacci - 15 milionů dolarů
Rick Riordan - 14 milionů dolarů
J.K. Rowling - 13 milionů dolarů
George R.R. Martin - 12 milionů dolarů

 

Fantasy romány pro mladé, temné detektivní thrillery, jaké kina nabízejí jen zřídka, a chytlavé romance. Tyhle žánry momentálně táhnou nejvíc a bude zajímavé sledovat, kam se trh pohne za dalších pár let. Twilightovské kopírky jsou totiž rok od roku unavenější (důkazem jest třeba tragická Vampýrská akademie), a tak se zase dostaneme o krůček dál. V nedávné minulosti svět uchvátil mladý čaroděj, slušnou popularitu získal brilantní symbolog a lásku i nenávist sklidil stalkující upír. Máte nějaký tip na příští knižní superstar? Rogan s Goryvladem to asi nebudou, ale kdyby vlčí běs dostal spin-off s vyvolenou selkou, která to umí s lukem a má ráda bičíky... Kdo ví?

---

Vytáhni v hospodě: E. L. James dostala za filmová práva na 50 odstínů šedi 5 milionů dolarů. Takže vlastně zaprodala duši Hollywoodu za prachy na svačinu!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace