Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #205 o Star Wars a Batmanovi


ikona
KarelR
víkendový výplach
Kdy uvidíme původní Hvězdné války? A co říkají Bruce a Clark na jejich týmovku? 

Vítejte u výplachu.

Star Wars týdne
Možná o tom víte, možná ne, ale Lucasovy Star Wars původně vypadaly trochu jinak. Han Solo byl mimozemšťan, Luke Skywalker stařešina a Darth Vader nenosil ikonickou helmu. Na cestě do kin se ale tenhle příběh trochu změnil, což teď hodlá napravit comicsové vydavatelství Dark Horse. Lucas tam totiž nakráčel se svým původním scénářem, který se přepsal do osmidílného comicsu. A už je na světě první trailer.

Inspirace týdne
Mnoho lidí žije v dojmu, že Nolanova netopýří trilogie důrazně ignoruje Batmanovy comicsové kořeny a servíruje jednu originální ideu za druhou. Jistě, přišlo se s tunou nových nápadů a především se všechny povedlo skloubit do vynikajících filmů. Řada momentů z Baleovi wayneovské štace ale pochází přímo ze stránek kreslených sešitů, v nichž se Goyer s Nolanem (přiznaně) inspirovali. Jak moc? Tady máte bravurně detailní rozbory Batman začíná, Temného rytíře a Temný rytíř povstal.

 

Kuchání týdne
Slavnému producentovi Harveymu Weinsteinovi se často přezdívá Střihoruký Harvey. S oblibou totiž krátí pokoupené filmy, jak se mu jen zlíbí, a jeho nejnovější obětí je thriller Snowpiercer. Chris Evans se v něm snaží dobýt postapokalyptický vlak, jihokorejského režiséra Joon-Ho Bonga ale na příběhu víc než akce zajímaly postavy a jemný přesah. Ne tak Harveyho. Ten z dvouhodinové podívané hodlá vystříhat celých 20 minut (především prohlubování postav) a úvod i konec doplní vioce-overem, protože je přesvědčen o tom, že typický americký vesničan raději uvidí další tupý a polopatický akčňák. Diváci s vkusem tleskají. Snad se tahle verze vyhne našim končinám.

 

Upřímný trailer týdne
Batman a Robin patří mezi nejnenáviděnější/nejvíc guilty comicsové filmy. Temnému rytíři dal kinostopku na 8 let, dodnes ale zvládá bavit víc než leckterá komediální klasika. Nejnověji si ho pak vzali na paškál tvůrci Upřímných trailerů, a následující 4 minuty v sobě mají přesně tolik tref do černého, kolik byste čekali. Ano, je to útok na extrémně snadný cíl. Ale zrovna tenhle přešlap snad nikdo nelitovat nebude.

Simpsonovi týdne
Nejen fanoušci Simpsonových vědí, že je tenhle seriál natřískaný popkulturními odkazy a hláškami. Pánové z NextMovie se nedávno rozhodli ty nejlepší připomenout, a po sestřihu z prvních pěti sezón přichází dalších pět. Enjoy.

 

Přesluhování týdne
Opakovaný vtip přestává být vtipem především ve chvíli, kdy se zúčastnění přestanou snažit. Falešné nepřátelství Matta Damona a Jimmyho Kimmela nám dalo spoustu zábavných a nápaditých videí, to poslední k nim ale rozhodně nepatří. Guillermo v něm jednoduše přijde prudit na Damonův junket Elysia, a při vzpomínce třeba na promakaný Handsome Men's Club je to ostudně mimózní a zbytečný pokus o uvolěnnou srandu. Snad se příště zase zadaří víc.

 

Pokec týdne
Superman a Batman se konečně potkají v jednom filmu. A kdo jiný by to měl okomentovat než... právě tahle dvojka superborců, která pravidelně rozebírá životní trable v animovaném webseriálu Super Café. Nejnovější díl pochopitelně řeší Snyderovu nadcházející týmovku. A už teď je jasné, že i vybrání názvu filmu bude v tomhle případě hodně ošemetná záležitost...

Hudební comeback týdne
Danu Aykroydovi je přes šedesát a vyděsil nás dabingem Médi Bédi. Nedávno ale u Jimmyho Fallona ukázal, že na to ještě furt má. Legendární Krotitel duchů se převtělil do svého druhého nejslavnějšího alter ega, Elwooda Bluese, a předvedl nadšenému publiku klasiku Born in Chicago. Škoda, že se toho nedožil John Belushi. Takovéhle blbnutí by ho určitě bavilo.

 

Návrat do budoucnosti týdne
"Stárnoucí" make-up není pro mnoho herců nic nového. Za pár dekád zjistíme, jak přesný byl u potterovské party nebo Dicapria (J. Edgar), ale Návraty do budoucnosti si můžete ověřit už teď. Představitelé McFlyovic rodinky totiž zestárli přibližně do podob, do kterých se museli ve druhém díle líčit, a někoho napadlo porovnat fotky. Na konec osmdesátek hodně slušná maskérská práce.

 

Duel týdne
Minule se vás Mr. Hlad ptal, jestli byste chtěli vidět dalšího Conana s Arnoldem. A poměrně jednoznačně se došlo k závěru, že ano.

Dnes to zkusíme trochu jinak. Clooneyho Monuments Men vrátí do kin kdysi populární subžánr "men on mission", což značí dobrodružný válečný film o hrstce vojáků, kteří plní nebezpečnou misi za nepřátelskými liniemi. Mezi zástupce patří např. Děla z Navarone, Hanebný pancharti, Kam orli nelétají, Kellyho hrdinové, Master & Commander: Odvrácená strana světa, Most před řeku Kwai, Tři králové, Tucet špinavců, Velký útěk, Vlak, Von Ryanův Expres nebo Zachraňte vojína Ryana. A váš úkol je jednoduchý. Svůj nejoblíbenější kousek napište do předmětu a nezapomeňte připsat, proč nedáte dopustit zrovna na něj.

 

 

 

Za týden zdar.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace