Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kdo natočí Star Trek 3 a M:I:5?


ikona
KarelR
christopher mcquarriemission impossiblemission: impossiblemission:impossiblerupert wyattstar trek
Očekávané blockbustery loví režiséry. 

Před pár týdny se objevily spekulace, že by se J. J. Abrams mohl vrátit k režii třetího Star Treku. Byly to pochopitelně jen kliky lovící bludy, v Paramountu totiž dobře vědí, že je J. J. fuč. Nový Star Trek, který by mohl dorazit do kin v roce 2016 a opět ho sepíše scenáristické duo Kurtzman-Orci (tentokrát bez Lindelofa), bude maximálně produkovat. A čeká ho při tom spolupráce s novou režisérskou krví, která by překvapivě nemusela stát za starou bačkoru.

 

Ještě včera kolovaly po netu zvěsti, že by se třetího Star Treku mohl ujmout Jon M. Chu, jehož dvojka G. I. Joe vydělala Paramountu slušný balík. Jeho zástupci to ale rázně popřeli, načež se objevila daleko zajímavější zpráva. A podle té se o kapitánské křeslo na Enterprise vážně uchází Rupert Wyatt, jenž se blýsknul skvělým Zrozením planety opic a měl dost rozumu na to, aby se neupsal pokračování.

Wyatt má sice ještě daleko k režisérské jistotě. Jeho první blockbusterový pokus ale ladně skloubil spektákl se solidní prací s postavami, je tedy daleko vítanějším kandidátem než spousta spotřebních řemeslníků, kteří se na podobnou zakázku určitě třesou. Kéž by tahle volba vyšla. Moc lepších reálných kandidátů totiž po Hollywoodu nepobíhá.

 

Hledání režiséra Star Treku je ale ještě ve svých počátcích. To Mission: Impossible 5 naopak režiséra konečně našlo, a není to žádné překvapivé jméno. Filmu se konečně upsal Christopher McQuarrie, o jehož účasti se spekuluje už od loňského listopadu. Cruise si ho řádně otestoval na Jacku Reacherovi, jemuž se zadařilo komerčně i u diváků. A Paramount se teď konečně rozhoupal k definitivní zelené, která by měla znamenat premiéru v horizontu dvou let. O scénář se přitom postará Drew Pearce (Iron Man 3), M:I:5 by tak mělo v klidu "zapadnout" do série tím, že bude o dost jiné než jeho předchůdci. Paráda. Kdyby se podobné čachry za velkou louží prováděly častěji, hned by byla blockbusterová nabídka veselejší...

---

Vytáhni v hospodě: Někomu možná unikla drobná perlička, že Edgar Wright režíroval jeden záběr druhého Star Treku. Tady máte důkaz.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace