Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Wolverine ztratil sílu. Na první místo to ale stačilo


ikona
Cival
tržbywolverine
Kolik přisypal Wolvie do kasičky comicsového univerza kolem X-Menů? 

Wolverine už není to, co býval. Samozřejmě je kumšt být i třináct let po premiéře prvních X-Menů nejvíc cool mutantem. Adamantiovému bijci ale moc ublížila první sólovka, která ho zasadila do nevábného digitálního guláše, jenž diváky zklamal. Nestihl sice zklamat účetní, protože Wolverine tehdy utržil už za první víkend 85 milionů dolarů (a to byl na netu k mání workprint s nedopečenými triky), ale důvěra v tohohle řezníka byla nahlodána. A publikum v takových případech jen tak nezapomíná…

Což je jasně patrné i na rozpačitém startu nového Wolverina. Ten si na úvod v amerických kinech připsal 55 milionů dolarů, což je v rámci mutantích filmů druhý nejslabší výsledek od premiéry prvních X-Menů v roce 2000. Na nový film přitom stojí lístky nesrovnatelně víc kvůli inflaci a 3D – nedá se tak nijak okecat, že Wolvie už prostě tolik netáhne.

SROVNÁNÍ DENNÍCH TRŽEB X-MENÍCH FILMŮ

Kampaň navíc nebrala dech, trailery se mezi nejúdernější klipy roku řadit nebudou a přestože američtí recenzenti jsou k režiséru Jamesi Mangoldovi tradičně poměrně vstřícní, i celkové ohlasy jsou dost vachrlaté. Wolverine i kvůli tomu zámořským létem víceméně prošumí, protože neutrží ani 150 milionů.

PRVNÍ VÍKENDY FILMŮ HUGH JACKMANA

Na druhou stranu jeho rozpočet byl docela skromný (120 mega) a světové tržby udrží celý tenhle projekt v klidu v plusu, jak jde odvodit mj. z globálních 141 mega z prvního víkendu. Do třetí sólo štace se ale zúčastnění asi kdovíjak nepoženou. Možná je to dobře, protože sólové filmy zatím Loganovi a Hugh Jackmanovi kdovíjakou reklamu neudělaly.

Na druhém místě se parádně drží horor V zajetí démonů. Vyspělá podívaná od režiséra Jamese Wana klesla na tržbách jen o 47%, na 22 milionů za víkend, což je u letního hororu s velkým otvírákem naprosto nevídané (tržby u hororů padají vůbec nejrychleji ze všech žánrů). V zajetí démonů díky tomu přepočítává už 83 milionů po deseti dnech promítání, v klídku proletí přes stovku a zařadí se mezi vůbec nejúspěšnější projekty roku. Sázka na Wana se Warnerům náramně vyplatila.

Supervýkonný je i sequel Já, padouch 2, protože celosvětově už tahle rodinná oddychovka schrastila 660 milionů dolarů.

Naopak velkým zklamáním je animák Turbo, který stál studio Fox 135 milionů, jeho tržby po dvou víkendech jsou ale jen těsně nad padesátkou.

Rozverná sandlerovka Machři 2 na páté příčce už přeskočila stomilionovou hranici, marně o ní naopak může snít zklamavší sequel RED 2. Z Ameriky to bude chabá šedesátka, uvidíme, co na střílející důchodce řekne zbytek světa.

Pacific Rim na sedmičce má na kontě aktuálně 224 milionů celosvětově, většina peněz ale přitekla z jiných kontinentů než z Ameriky.

Do desítky se pak vešly ještě hypervýdělečné Drsňačky, fantasy propadák R.I.P.D. a festivalová kvalita Fruitvale Station.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Příští týden pokladny nejspíš ovládnou Šmoulové 2. Hodně zvědaví jsme ale na devadesátkovou buddy-komedii 2 zbraně s moneymakery Denzelem Washingtonem a Markem Wahlbergem.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (11)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace