Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Eli Roth a Stephen King? Bože!


ikona
Cival
billy bob thorntoneli rothjon hederstephen kingtodd phillips
 

Jsou lidé, v jejichž tvůrčí setkání byste nikdy nedoufali. Vedle vykřičených kombinací jako Alice Nellis s Jetem Li a Sam Raimi s Pavlem Liškou se právě sešikoval portýr z Hostelu Eli Roth a uznávaný Stephen King. Musí to být otravné, zvlášť pro ty, co si na Hostelu pošmákli (naštěstí jich moc není), ale nedá se svítit. Tenhle odstaveček bude znovu o hrůze, děsu a nechápavém kroucení hlavou, jak se jeden netalentovaný nadšenec mohl na své autorské dráze setkat s Kingem, jakožto králem áčkové napínavé literatury. Podle zpráv přímo od Weinsteinů se Eli Roth pokusí zničit názorový konsenzus, podle kterého je King na filmovém plátně trvale przněn. Že si za mořem nevybrali toho pravého nám nevymluví ani (prý) „raně hororová“ a solidně zakrvácená povaha Kingovy novinky, jejíž název Cell odkazuje k mobilnímu telefonu. Mohl bych teď sáhodlouze vysvětlovat, proč Rothovi ani při pohledu na kaluž krve nevěřím, ale nemá cenu se opakovat z recenze nebo tiskovky. Navíc, třebas sám Roth moje obavy vyvrátí jen co u nás dotočí Hostel 2 a odešle jej do kin. Už během jeho výroby však zapracuje na scénáři k adaptaci Kinga...

Roth má napilno, podobně jako Todd Phillips, kterého kvůli vyčerpanosti tématu „Hostel a věci kolem“ proklepneme rovnou v téhle novince. Jméno režiséra Road Tripu a Old School se dost možná stane synonymem pro komediální megaflák. Po neslavné souloži s obézní černoškou se totiž Phillips spřáhl s těmi pravými lidmi na humoristické části naší planety a chválu za svoji hitovku Starsky & Hutch začal rychle úročit. V součinnosti s Weinsteiny se Phillips už na podzim pochlubí komedií School for Scoundrels, v níž si Jon Heder zabojuje se svým učitelem B. B. Thorntonem o srdce vnadné spolužačky. Pro rok 2007 se připravuje sequel Old School (aka Mládí v trapu), v němž by se snad měli zjevit všichni ti Ferellové a Wilsonové z jednotky. Phillipsovi to ale zjevně nestačí, a tak si jistotu budoucího příjmu pojistil vedením Warneráckého projektu The Disassociate. Jeho (dosud neobsazený) hrdina si bude ťukat na čelo při vybírání poštovní schránky – psaní mu totiž nepřijde od nikoho menšího než od pána Boha. Zda bude onen dopis pojednávat o obavách z kombinace Roth – King se nám bohužel zatím zjistit nepodařilo.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace