Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

S Warcraftem se nikam nespěchá


ikona
KarelR
warcraft
Herní legenda je ve správných rukách? 

V Legendary Pictures prostě vědí, jak na to. Produkční firma, která od roku 2005 spolufinancuje ty nejvíc cool blockbustery Warner Bros., se na konci června rozhodla postavit na vlastní nohy. Spolupráce, jež začala vzkříšením Batmana, tak symbolicky končí ve chvíli, kdy se takřka stejný mustr aplikoval na Supermana. Sice před sebou máme ještě pět filmů, které ponesou logo obou studií. Už brzy ale v Legendary přehodí výhybku a zkusí štěstí jinde.

Mluví se o spolupráci s Universalem, kde by prvním projektem mohl být třetí Hellboy. Daleko jistější je ale vznik filmového Warcraftu, na kterém v Legendary pracují společně s režisérem Duncanem Jonesem. Už je stanovené datum premiéry a všichni se hrnou před kamery? Kdepak. Rodiště Nolanových a Snyderových filmů dobře ví, že chvátat se často nevyplácí.

 

Thomas Tull, zakladel a šéf Legendary Pictures, tuhle strategii odhalil na tiskovce Pacific Rim: "Dáváme si s Warcraftem načas, protože to ani náhodou nechceme pohnojit. Myslím, že se blížíme ke startovní čáře. Nejdřív ale musí být hotový scénář a musíme mít pocit, že je jedno, jestli ten film má nachystané cílové publikum. Funguje sám o sobě a je skvělý? Teprve v tu chvíli začneme točit. Ještě tam úplně nejsme, ale myslím, že se blížíme."

Zvěsti o premiéře v roce 2015 tak musíme brát opravdu s rezervou. Tull totiž zní jako jeden z rozvážnějších studiových hlavounů, přičemž si ještě přisadil: "V minulosti to u studií mnohokrát fungovalo následovně: 'Kolik lidí hraje tu hru? OK, to znamená, že všichni nejspíš přijdou do kina.' Dělat takhle film je dost mimo."

 

Přesunutí druhé Třístovky a fantasy Sedmý syn na rok 2014, ačkoliv se dlouho chystaly na letošek, pak jen potvrzuje jeho slova. V Legendary se snaží o neobvykle rozvážné zacházení s velkými projekty, což nám snad v budoucnu přinese vypiplanou trojku Hellboye, ještě vypiplanější Warcraft a spoustu dalších velkorysých podívaných, které budou Warnerům zoufale chybět v portfoliu. Už teď se jich nemůžeme dočkat!

---

Vytáhni v hospodě: Mezi nadcházející projekty Legendary patří i akční hackerský thriller Cyber, se kterým se po pěti letech vrátí do kin Michael Mann. Natáčení s Chrisem Hemsworthem už je v plném proudu.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (25)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace