Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

James Gandolfini (1961-2013)


ikona
Mr. Hlad
james gandolfini
Nejslavnější televizní mafián nás opustil 

Zemřel James Gandolfini. Teprve jednapadesátiletý herec vydechl naposledy při své dovolené v Itálii. Příčina smrti nebyla oficiálně sdělena, ale podle všeho za to může infarkt. Když člověk zažije druhou světovou válku, dá se tak nějak předpokládat, že už tu s námi už moc dlouho nebude, ale Gandolfini se narodil v roce 1961 a jeho úmrtí je docela velké překvapení. Vidět jste ho mohli ve filmech jako Krvavý příliv, Pravdivá romance, Chyťte ho!, vynikající byl v thrilleru 8 MM a má na svém kontě třeba i Únos vlaku 1 2 3, Zabít tiše nebo letošní kouzelnickou komedii Incredible Burt Wonderstone.

Jeho nejslavnější a nejlepší rolí byl však mafián Tony Soprano v seriálu Rodina Sopránů. Právě tahle gangsterka byla nedávno označena za nejlépe napsaný seriál všech dob, Gandolfini si díky němu odnesl domů tři ceny Emmy a v podstatě byl u začátku toho, kdy se televize začala proměňovat v médium schopné kvalitativně konkurovat filmům. Letos se pokusil do bedny vrátit s detektivkou Criminal Justice, ale seriál nedostal zelenou, takže rozloučit se s ním nejspíš budeme moci příští rok, kdy má premiéru thriller Animal Rescue.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace