Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Superman i Marvel jedou dál


ikona
KarelR
justice leagueman of steelman of steel 2marvel
Ano, filmová budoucnost patří comicsárnám. 

... a pokračovat bude i G. I. Joe pod dohledem Jona M. Chu! To ale nejspíš moc lidí nezajímá, takže pojďme ke krapet ambicióznější stravě pro blockbusterové publikum. Do amerických kin dnes konečně přilétá Muž z oceli (u nás až příští čtvrtek), jenž ale zatím budí trochu rozpaky. Na jedné straně jsou sice nadšené reakce imfa s stčkem. Na té druhé však zklamaní američtí kritici (film už se hodnocením propadl i pod retro lahůdku Superman se vrací!), kteří snad nedokáží zastavit jeho obří propagační kampaň. Pořád vlastně není jasné, kolik nový Superman vydělá. Ať to ale bude patřičně tučný, nebo jen slušný výsledek, Warneři musí jet dál.

 

Finanční (a kvalitativní) fail Green Lanterna jejich sériové plány zazdil už jednou, u Muže z oceli tak není ponecháno nic náhodě. Opravdu by mělo jít o start rozlehlého comicsového univerza, ve kterém existuje celá Justice League. A za pár let ji možná uvidíme. Nyní se však musíme spokojit s dvojkou Supermana, kterou Warneři raději odklepli už teď, aby to vypadalo, že jsou s filmem hrozně spokojení. Budou nějaké změny na tvůrčích postech? Kdepak. Vrátí se píšící Goyer, režírující Snyder a zřejmě i produkující Nolan.

O datu premiéry zatím nepadlo ani slovo. Dá se ale předpokládat, že se studio pokusí o léto 2015, kde bude Disney rabovat naše peněženky druhými Avengers a sedmými Star Wars. Bude jim zadumaný geroj s eskem na hrudi adekvátní konkurencí? Měřítkem asi ano, tak snad nebude zaostávat v ostatních směrech.

 

Případný třetí díl (nebo rovnou Justice League) pak bude záležitostí mlhavých let následujících, která už ale také začínají nabírat první obrysy. Marvel totiž oznámil, že svoje další filmy vypustí do kin 6. května 2016 a 5. května 2017, tedy jako tradiční nakopávačky letní sezóny. Které to budou? To nejspíš netuší ani oni. Sloty, jež tradičně okupují Iron Mani a Avengers, ale nejspíš budou patřit nějakým jiným comicsárnám z Fáze 3, jež by se po Ant-Manovi (6. listopadu 2015) měla vydat na nová neprobádaná území. Dr. Strange? Black Panther? Něco úplně jiného? Ať to bude cokoliv, sympatická popcornová zábava je zaručena.

---

Vytáhni v hospodě: Joss Whedon naznačil, že se Strážci galaxie a Avengers ve Fázi 2 ještě nepotkají. Thanos by tak měl dostat ultimátní nátěr až v Avengers 3.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace