Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

To je hukot! Z Tonyho Starka už je miliardář!


ikona
Cival
iron maniron man 3tržby
Drzoun Tony prohání i parťáky z Avengers... 

Odpusť, Tony, jestli jsme o tobě kdykoliv pochybovali. Seš frajer. Takový fičák tu pěkných pár měsíců nebyl. A zase nebude. Něco málo přes dva týdny ve světové distribuci totiž stačilo k tomu, aby si Iron Man 3 došel pro miliardu dolarů ze světových kin (překonal ji podle všeho včera - čtvrteční oficiální cifry ale do statistik teprve dotékají).

Svůj otisk měl Tony samozřejmě už na miliardě z minulého léta. Kde by byli Avengers bez svého nejoblíbenějšího člena, že áno. Bez Iron Mana by miliarda a půl dolarů a historicky třetí nejvyšší tržby rozhodně nepadly. Downeyho charisma ale zabírá i sólově a žene před plátna čím dál tím širší výsek z potenciálního publika. Díky tomu mohlo dojít ke skokovému nárůstu zisků v rámci série.

FILMY S NEJVYŠŠÍMI SVĚTOVÝMI TRŽBAMI

Zatímco první Iron Man uvedl traumatizovaného superhrdinu na scénu s 585 miliony dolarů ze světových kin a dvojka tržby navýšila na 623 mega, trojka se pohybuje v úplně jiných relacích. Samozřejmě za to může síla týmu a to, jak Avengers pomohli nakopnout celý marvelovský vesmír do jiné dimenze. Ale ohromný podíl na tomhle úspěchu má i efektivnější přístup studií k uvádění blockbusterů na jiných kontinentech a celkově mohutný rozmach kinodistribuce v Asii.

Právě dalekému východu jsou blockbustery tak trochu šité na míru, což se může projevit třeba pár přidanými scénami s čínskými herci v případě Iron Mana 3, anebo kupříkladu lokalizací několika momentů do Šanghaje u miliardového Skyfall. Přizpůsobení se asijské poptávce se jednoznačně vyplácí – na tržbách se tenhle faktor projevuje mnohem razantněji, než přešívání bijáků na míru IMAXu a 3Dčku, takže v tomhle směru můžeme čekat ještě přitvrzení: Globálnější témata, šířeji rozkročené megafilmy, ještě častější výlety do Japonska nebo Číny. Jen když to bude víc sypat.

SROVNÁNÍ AMERICKÝCH TRŽEB IRON MANŮ

Co se týče samotného Iron Mana, tak ten má teď chvíli padla. Větší štaci si dopřeje až v květnu 2015 v rámci druhých Avengers, kdy se bude slavnostně uzavírat tzv. Fáze 2. Jen blázen by ale protestoval proti tomu, aby se Iron Man vrátil i sólově a v létě 2016 nastartoval Fázi 3. Bude to sice stát trochu přemlouvání a ještě tučnější provize z tržeb pro Downeyho, ale tady se Marvelům škudlit nevyplatí. Tohle je totiž absolutní kasovní loženka, jíž půjde drtit minimálně do chvíle, než se hlavní herecká hvězda odebéře do důchodu.

Kdo ví, kolik miliardářů už v té době budeme znát. Zatím jsme jich potkali šestnáct: A to si pište, že Avatar, Titanic, dva Temní rytíři i dvojí Piráti z Karibiku, trojky Pána prstenů, Transformerů a Toy Story, Alenka v říši divů, osmý Harry Potter, Epizoda I Hvězdných válek, Skyfall, Hobit i Iron Man 3 a Avengers už čekají na nové parťáky.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (77)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace