Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První marvelovka od Disneyho je tu


ikona
KarelR
big hero 6disneymarvel
Comicsoví superhrdinové pod palcem hračkářského koncernu. 

Od disneyovské koupě Marvelu uplynuly čtyři roky a konečně tu máme první kooperační vlaštovku. Animák Big Hero 6 byl se sice probíral už loni v červnu. Až nyní ale nabral reálnější obrysy, takže je čas na pár detailů. Disney mu čerstvě přiřkl 7. listopad 2014 jako datum preméry, oznámení potom doprovází i malebný půlminutový klip, ve kterém se můžete seznámit s futuristickou metropolí nazvanou San Fransokyo. Ano, jde to nepříliš rafinovaný mix západu a východu. Jasně ale naznačuje, jakou cestou se film hodlá ubírat.

Vraťme se ale zpátky na začátek. Big Hero 6 je méně známý marvelácký comics, v němž si třináctiletý génius Hiro postaví robotího kámoše Baymaxe, s nímž se posléze připojí k titulnímu supertýmu. Celá série má pojítko s Wolverinem, jelikož hrdinům šéfuje dobro zastávající Silver Samurai, a užila si i pár crossoverů se Spider-Manem, X-Meny nebo třeba Elektrou. Její víceméně sólový základ z ní ale dělá ideální materiál pro nekánonický film a není se co divit, že Don Hall (jeden z režiséru posledního Medvídka Pú) přesvědčil pány od Disneyho, aby ho látku nechali zadaptovat.

 

Vzhledem k růstu asijského trhu je mangou inspirované Big Hero 6 brilantním obchodním tahem (speciální čínský sestřih třetího Iron Mana snad netřeba připomínat). Zároveň ale jde o vítaný úkrok od tradičních pohádek slavného studia, které tak po Raubíři Ralfovi opět zkouší dynamičtější látku. S pomocí Joea Quesady (kreativní šéf Marvel Comics a konzultant u nových marveláckých filmů) by tudíž měla vzniknout moderní akční podívaná, kombinující hrdinské prvky Marvelu s rodinným zázemím od Disneyho. A vzhledem k tomu, že o Big Hero 6 prakticky nikdo neslyšel, jde vlastně o dost odvážnou sázku na neznačkový a velice tvárný materiál. Kéž by se podobných animovaných experimentů rodilo víc. Určitě by nám dělaly větší radost než spin-offová Letadla, ždímání Příšerek s.r.o. a pokračování Šmoulů!

---

Vytáhni v hospodě: Hlavní ženská hrdinka z comicsu se jmenuje Honey Lemon a superschopnosti čerpá z tajemné kabelky.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace