Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Strážci Galaxie: Nové Star Wars?


ikona
KarelR
guardians of the galaxymarvel
Uniklé concept arty naznačují, že Marvel míří na Lucasův level. 

AKTUALIZACE: Nový marvelácký featurette nabídl ještě tři další concept arty. Najdete je tady, tady a tady.

Marvelácká fáze 2 nenabídne mnoho filmových překvapení. Příští dva roky roky strávíme víceméně u jistot, protože se na plátnech kin objeví pokračování Iron Mana, Thora, Kapitána Ameriky a Avengers. Jedna divoká karta ale přeci jen přijde. Jsou jí Strážci Galaxie (aka Guardians of the Galaxy), epická sci-fi s "vesmírnými Avengers", která dorazí do kin v červenci 2014. Marvel film vložil do rukou nepříliš známého Jamese Gunna, jehož největší comicsovou zkušeností je ujetá indie Super. Rudě oděný Rainn Wilson v ní před třemi lety otevíral lebky hasákem, což budou Strážci Galaxie těžko překonávat. Černohumorná fazóna by ale měla přijít i tak, jen upustí od litrů krve a z amerického předměstí se přesuneme do vesmíru.

 

Marvelácký šéf Kevin Feige slibuje, že se Strážci odehrávají z 95% právě v kosmu. A tři nové concept arty přihazují letmé potvrzení, že byli celí Avengers jen taková malá comicsová rozcvička. Po dvojce Thora, v níž bude Bůh hromu cestovat galaxií a řezat temné elfy, by měli Strážci naplno utužit vesmírný rozměr marveláckého univerza. Což v překladu neznamená jen emzáky prolezlou kantýnu, kterou byste okamžitě hledali na Tatooinu, ale především futuristické planety a majestátní vesmírné lodě. To všechno samozřejmě v nádherně lucasovském designu, jehož první útržky musejí nadchnout každého fandu galaktických dobrodružství.

 

Pětici Strážců, jež čítá pozemského pilota Petera Quilla (zahraje si ho Chris Pratt), Thanosovu adoptivní dcerku Gamoru (Zoe Saldana), zeleného řezníka Draxe (wrestler Dave Bautista), nezničitelného skoroenta Groota (Vin DIesel) a hláškujícího chlupáče Rocket Racoona (Bradley Cooper), si podrobněji představíme někdy jindy. Teď vám stačí vědět jen to, že z nich ve filmu budou vesmírní uprchlíci, které by mohl kvůli cennému artefaktu nahánět sám Thanos. Ano, to je ten fialový hromotluk z konce Avengers. A uhodli jste správně i to, že by Strážci díky tomu mohli narazit i na nejmocnější hrdiny z matičky Země.

 

V comicsech totiž nedávno přibrali do party samotného Iron Mana, a protože si Marvel své filmy nadmíru hýčká a dbá na jejich provázanost, už dlouho se proslýchá, že tohle papírové přátelství nezůstane bez povšimnutí. Strážci Galaxie tím ještě krapet nabírají na zajímavosti, momentálně ale patří veškerá pozornost uniklým concept artům. Z obskurního projektu se díky nim stává interesantní kosmická tutovka, která by měla být víc než výživnou předehrou létu 2015, kdy si to naplno rozdají Whedon s Abramsem. Bude Gunn ten třetí vzadu? Stačí vzít Strážce za správný konec a žádné krčení v koutě nebude nutné.

---

Vytáhni v hospodě: Společně se třemi concept arty Strážců se objevil i jeden z druhého Kapitána Ameriky. Kapův štít vs. Buckyho ocelová pěst? Hell yeah!

 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace