Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rock s tirákem díru do světa neudělal


ikona
Cival
box officetržby
Poslední únorový víkend není žádná velká hitparáda. 

Probírat se tržbami v rámci oscarového víkendu je obvykle stejná zívačka, jako komentovat zisky po SuperBowlu. Veškerá pozornost filmového národa míří úplně někam jinam, studia navíc často nasazují filmy druhé jakosti, od kterých se žádný velký virvál nečeká.

 

Jen letošní zimní velehit Identity Thief nudu zahání – a opravdu impozantně! Bláznivá a prý jaksepatří tupoučká komedie s korpulentní Melissou McCarthy se pořád drží vysoko a hlásí malé propady. Po dvou týdnech v distribuci se dokonce vrátila na první místo víkendového žebříčku se čtrnácti miliony. A s 93 melouny to má k vysněné stovce už fakt strašně blízko. Tahle levná produkce vydělává do čistých, a to se vždycky cení. Až se tady v redakci klepeme, jakou vlnu připitomělých taškařic tenhle triumf spustí.

Akčním hrdinům nic takového nehrozí, ti se dál musí združovat do velkých týmovek, anebo se protloukat subtilními béčky. Platí to i pro Rocka. Jeho nudně vyhlížející thriller Snitch (kriminálka s jednou akční scénou s tirákem) urvala na úvod 13 milionů – s ohledem na rozpočet a hlavně katastrofální kasovní výsledky sólovek Arnolda nebo Stalloneho jde o počin solidní a snesitelný. Na třicítku by to Rock měl zvládnout vytáhnout. Prioritou pro něj ale furt bude šestka Rychle a zběsile, to dá rozum…

 

Bronzovou příčku drží zuby nehty rodinná bžunda Escape from Planet Earth, která potvrzuje, že Weinsteinům se daří prodat leccos, hlavně pak oscarovky, u animáků to ale furt moc neklape. 34 mega po deseti dnech v distribuci neoslní.

Víc než padesátiprocentní sešup pak potkal tahouny minulého víkendu – valentýnská romance Safe Haven si na sebe vydělá, stejně tak díky světovým tržbám a videotrhu Smrtonosná past 5. Na jejích kolabujících ziscích je ale poznat mizerná kvalita sequelu a to, že nová McClaneova mise dělá sérii spíš ostudu. Bohužel.

 

Weinsteini mají prsty i v druhé novince týdne, totiž v nevýrazném hororovém thrilleru Dark Skies. Ten otevřel za osm milionů, což přesně odpovídá jeho možnostem. Za týden ani nebudete vědět, že byl v distribuci.

Do desítky se vešel ještě stomilionový oscarový hit Terapie láskou, solidně úspěšná zombie romance Warm Boides a slaboulinká nápodoba Twilightu Nádherné bytosti. Velkou díru do světa neudělalo ani Soderbeghovo nové drama Vedlejší účinky.

Kompletní žebříček tržeb zde.

 

Od pátku bude v kinech konečně trochu veselo, protože dorazí fantasy Jack a obři, hororový sequel The Last Exorcism: Part II, teen rošťárna Na šrot aka 21 and Over a nenápadný thriller Phantom s hrdiny minulých dekád Edem Harrisem, Davidem Duchovnym, Williamem Fichtnerem a Lancem Henriksenem.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace