Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Pohni zadkem, Van Damme!


ikona
imf
bloodsport 2jean-claude van damme
 

Svalovec z Bruselu si stejně jako ostatní akční hrdinové 80. let prošel obdobím vzestupu, slávy a nezadržitelného pádu. Narozdíl od Chucka a Stevena však Jean-Claude Van Damme chvilku zažíval i áčkové úspěchy, hlavně díky úzké spolupráci s hongkongskými černokněžníky. Nic ale netrvá věčně a Van Damme svojí videokariéru zahodil stejně jako Seagal exkurzí po východoevropských ateliérech. O téhle spirále neúspěchů pokračuje i letos s filmem Second in Command, který se překvapivě odehrává v jedné východoevropské zemičce (zřejmě fiktivní, ale všichni víme, že je to Rumunsko ;). Budiž... ať se ten klučina zahrabe v hovadinách až po kolena, vždyť mu dal košem i Wesley Snipes, když s ním chtěl Van Damme natočil nějakou buddy-mlátičku jménem Hard Corps. Nakonec si to s ním vyměnil Raz Adoti, známý dočasně pod pseudonymem "jeden z těch negrů z Dooma". Tomu říkám blamáž.

Van Damme je tedy v křemíkovém pekle a zřejmě to není jen dočasný stav. Skutečně otravné je ovšem to, že pořád vyhrožuje natáčením Bloodsportu numero duo. Už to trvá pár let a Van Damme je v tomhle snažení podporován Sheldonem Lettichem a Moshe Diamantem - největšími kamarády a investory do jeho kariéry. Tak postupně vznikly projekty jako Bloodsport 2, Kumite a Bloodsport: A New Beginning... všechny zatím zůstavají na papíře, zatímco nepřímé sequely (Bloodsport 2 a 3) brázdí ještě pořád naše videopůjčovny, s Danielem Bernhardtem (Matrix Reloaded) v hlavní roli. Tyhle filmy už mají nějaké ty vrásky na kontě a nikdy nedosáhly úrovně jedničky, která je klasickou turnajovkou s Van Dammem ve formě, badass Bolo Yeungem a skvělým 80s soundtrackem. Jedna z klasik a dokonalé guilty pleasure. Nerad bych, aby ho Van Damme na stará kolena zničil, ale jestli to hodlá udělat, tak ať sebou sakra hodí.

Nehodlám sledovat pohublého šedovlasa, kterak láme ruce bojovníkům, jenž by mohli být jeho vnuky. Tohle už obstarává Chuck Norris a David Carradine. Van Damme stihnul všechny upozornit, že Bloodsport: A New Beginning není Kumite a kdokoliv to před ním ještě zmíní, tomu rekonfiguruje čelist (chvástal ;). Obávám se, že chlapci na IMDb budou první na řadě.

Kumite je totiž úplně jiný projekt a zřejmě bude svým turnajovým dějem mnohem podobnější konceptu původního Bloodsportu, ale skutečné pokračování Bloodsportu se podle všeho bude odehrávat v Thajsku, kam se Van Damme (ne jako Frank Dux... je tam pár právních i jiných kliček... dlouhá historie) po několika letech přesídlí a pak se nechá vyprovokovat místními gangstery, takže jeho bojové schopnosti se budou muset opět probudit k životu. Ha! Van Damme vs. Thajci? To už bude skutečně k smíchu... ještě tam někam vrzněte Tonyho Jaa jako číšníka a máme tu komedii roku. Chudák Daniel Bernhardt bude mít podle všeho minimálně cameo a natáčet se začne už koncem roku. Možná... U Van Dammea zkrátka už není nic jisté, klidně se může stát, že zítra cestou do pekárny vyšňupe náklaďák mouky a bude mít zase utrum. V šestačtyřiceti má nejvyšší čas zabodnout do našeho srdce poslední kolík. Už se taky bojíte?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace