Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Konečná pro Arnolda! Krásná Jessica mele soupeře


ikona
Cival
tržby
Guvernátor dostal knokaut. Nebyl v tom ale sám. 

Na comeback Arnolda jsme čekali jako na smilování. Ale jen my na internetu. My akční nostalgikové. My geekové, co pravidelně stíráme prach z lebky s terminátořími DVDčky. Ale ta nevděčná chamrať, která v současnosti plní americká kina, na legendu od Štýrského Hradce zvysoka kašle. Její návrat na plátna kin ji zjevně vůbec netankuje.

A tak se mohlo stát, že Arnoldův nový akční flák The Last Stand aka Konečná v kinech naprosto propadl. Zájem o trailery byl přitom enormní a film neschytal úplně špatné recenze. Pořád ale šlo o film s pozapomenutým dědouškem, jemuž se už stáří vepsalo tolik do tváře, že mu drsňácké bonmoty nejde úplně uvěřit. Nic nestačilo dynamické režijní vedení a milé plakáty, film prostě vyšuměl jako relikvie, o kterou není zájem. Z bezmála tří tisícovek kin Konečná vytáhla jen slaboučkých šest (!!!) milionů.

Tohle je bohužel monstrózní fail, který jasně ukazuje, že s návratem starých pardálů to nebude tak horké. Víc jim to funguje v týmu (stačí srovnat se zisky Expendables nebo RED), zatímco z každé sólo jízdy by měli být tihle zapadlí drsňáci pořádně nervózní. Týká se to jak Stalloneho a jeho Bullet to the Head, tak Slyovy spolupráce s Arnoldem na The Tomb, ale vlastně i Willisovy páté Pasti, i když tady je značka pořád slavná jako máloco. Každopádně situace, kdy na Konečnou padlo nějakých padesát mega a film pak neutrží v amerických kinech ani dvacku, je hodně smutná. Určitě zmírní i velkohubé plány producentů nového Conana a Terminátora.  

Arnolda si v pohodě podala Jessica Chastain v hororové novince Mama. Před čtrnácti dny u Texaského masakru jsem psal, že právě bubáčinám leden už tradičně patří. Horory po Vánocích jednoduše táhnou, svátky plné klidu, míru a radosti je asi třeba vyvážit trochou hnusu a strachu, aby mohl svět dál utěšeně fungovat. Guillermem del Torem produkovaná Mama teď přebírá štafetu, a to s impozantními 28 miliony dolarů za první tři dny promítání! Mama by měla jít v klidu na osmdesát milionů dolarů, což je u hororu za patnáct mega skvělý výsledek. Bijáky s deltorovskou visačkou navíc pravidelně plní kina napříč celou zeměkoulí, takže jde o parádní úkaz, který rozmnoží nejedno bankovní konto. S del Torem musí být radost pracovat – snad si to bude trh říkat i po megafilmu Pacific Rim.

Letošní leden nicméně patří i zmíněné Jessice Chastain. Už minulý týden totiž tahle diva vévodila kinosálům díky thrilleru o nahánění Usámy Zero Dark Thirty. Ten se tentokrát udržel na stříbrné příčce s dalšími dvanácti miliony a celkově přepočítává už 55 milionů. Jessica prostě slaví další úspěch. Koneckonců od chvíle, co prorazila, si užívá jednu trefu za druhou, a to jak po obchodní, tak i po umělecké stránce. To už není náhoda. Ta holka musí mít fištrón… anebo široko daleko nejlepšího agenta v Hollywoodu.

Rovněž 55 milionů si na účtu užívá i další oscarovka, totiž skvostná romantika Terapie láskou aka Silver Linings Playbook, která po několika týdnech v distribuci konečně expandovala do 2523 kin a vytěžila z nich o víkendu dvanáct milionů. Stačilo to na třetí místo a trochu překvapivé zdolání další ambiciózní novinky, totiž krimithrilleru Zlomené město.

V něm se proti sobě postavili Mark Wahlberg a Russell Crowe. Zatímco první jmenovaný ale nepotvrdil pověst kasovního tahouna, druhý si připisuje do filmografie jeden z mála vyložených karambolů. Ano, Zlomené město těžce pohořelo po finanční stránce s devíti miliony z prvního víkendu promítání, recenzenti ale film tvrdě odsuzují i jako nudnou, okoukanou a zcela zbytečnou žánrovku, jíž nespasí ani výborné herecké obsazení.

Do desítky se vešlo ještě zklamavší retro Gangster Squad, výdělečná parodie A Haunted House a superúspěšný Django, jenž má na kontě už 136 mega jen z Ameriky. Bravo, Quentine!

Tragéd Arnold se tak pinoží až na osmé příčce, těsně před Bídníky, které udržel v desítce i triumf na Zlatých glóbech, a před odpadávajícím Hobitem.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden to bude taky zajímavá řež, protože k bizarní komedii Mládeži nepřístupno a k drsnému Parkerovi s Jasonem Stathamem se přiřadí i divočící fantasy Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic. Zaboduje vůbec někdo z nich?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace